Бабини рецепти церят безотказно неприятния пърхот
За красотата

Бабини рецепти церят безотказно неприятния пърхот

Този еликсир струва жълти стотинки

В следващите редове ще ви разкрием няколко бабини рецепти, които церят безотказно неприятния пърхот.

Тези, които страдат от пърхот ще се съгласят с твърдението, че никак не е приятно докато разресвате косата си, пърхотът да се сипе от главата ви като сняг.

Не изпадайте в паника, разбира се народната медицина има решение и за този проблем. Никак не е сложно да се избавите от неприятния пърхот. При правилна и редовна грижа, можете да се справите безпроблемно с него. Оказва се, че едно от най-добрите средства за борба с него, можете да откриете в кухненския шкаф.

пърхот
Този еликсир струва жълти стотинки

Вярвате или не, именно содата бикарбонат е най-доброто средство за борба с неприятните бели люспи. Никак няма да е преувеличено, ако кажем, че тя изтрива пърхота като с гумичка. Освен това е леснодостъпна (може да бъде открита във всеки един магазин) и струва жълти стотинки. Да не пренебрегваме и факта, че за разлика от шампоаните, не е пълна с химикали.

Достатъчно е да направите само няколко процедури със сода бикарбонат, за да се избавите от пърхота. Истината е, че содата бикарбонат е натурален антисептик, който успява да се пребори с гъбичната инфекция, предизвикваща пърхота.

Редовната употреба на сода бикарбонат ще успокои кожата ви, ще понижи производството на себум и по този начин ще успокои раздразнения скалп. Всичко това се дължи на факта, че содата балансира нивото на рН. Благодарение на способността й да абсорбира мазнината, можете да я използвате и като сух шампоан.

Всички те действат безотказно

За да се справите с този проблем, е достатъчно да разтворите 2-3 с.л. сода бикарбонат в топла вода. Разбъркайте до пълното разтваряне на содата и нанесете разтвора върху кожата на главата си. Оставете да подейства между 3 и 5 минути и отмийте с шампоан.

За да извлечете максимална полза, можете да добавите различни съставки към разтвора.
Ето и няколко полезни съчетания:

Сода бикарбонат и ябълков оцет
Нужни са ви 1 ч.л. сода бикарбонат и 1 ч.л. ябълков оцет. Можете да увеличите количеството на съставките, ако косата ви е дълга. Смесете ги и нанесете сместа върху главата си. Масажирайте скалпа в продължение на една-две минути, след което изплакнете косата с хладка вода. Повтаряйте тази процедура два пъти в седмицата. С тази комбинация ще балансирате рН на скалпа.

Сода бикарбонат и зехтин
Към 1 с.л. леко затоплен зехтин добавете същото количество сода бикарбонат и 1 жълтък. Разбъркайте това до получаване на еднородна маса. Получената смес нанесете върху влажна коса и я оставете да престои 30 минути. Отмийте с хладка вода. Повтаряйте тази процедура по два пъти в седмицата до постигане на желания ефект. Содата премахва излишната мазнина и мръсотията от косата ви, а зехтинът овлажнява скалпа. Яйченият жълтък пък на свой ред придава блясък на косата, пише jenata.blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар