Изберете най-добрата поза за сън според здравословния проблем, който ви измъчва
Здраве

Изберете най-добрата поза за сън според здравословния проблем, който ви измъчва

Много е важно при настинка да спите в хладна стая

Със сигурност всеки от вас има не само свое любимо място за сън, а и поза, в която обикновено спи.

Знаете ли обаче, че позата за сън има мощни лечебни свойства? Именно поради тази причина специалистите разкриват коя поза е най-подходяща за вас в зависимост от здравословния проблем, който ви измъчва.

Докато някои предпочитат да спят по гръб, то други спят настрани, а трети – по корем. Каквато и да е позата ви за сън, то не забравяйте, че именно добрата почивка е отговорна до голяма степен за здравето ви.

сън
Много е важно при настинка да спите в хладна стая

Вероятно ще се съгласите с твърдението, че едва ли ще можете да спите спокойно, ако ви измъчва някаква болка или пък здравословен проблем. В следващите редове ще ви разкрием най-добрата поза за сън в зависимост от здравословния ви проблем.

Ето ги и тях:

Болки в рамото
Ако страдате от болки в рамото, то със сигурност спането на една страна не е препоръчително. За сметка на това пък най-добре би било да спите по корем или по гръб, за да не притискате болезненото място. В случай, че сте свикнали да спите на една страна и по гръб или корем не би ви било удобно, то поне легнете на страната, която не ви боли.

Можете да се избавите от здравословен проблем благодарение на позата за сън

Главоболие
В случай, че ви измъчват постоянни и силни болки в главата, то се опитайте да спите така, че да не нарушавате потока на кръвта към нея. В този ред на мисли най-добре би било да спите настрани или по гръб, за да може кръвта ви да циркулира равномерно по всички части на тялото ви.

Простуда
Намираме се в сезон, в който настинките и простудите, са често срещано явление. Е, тук е важно да отбележим, че ако и вие сте попаднали в плен на неприятната простуда, е много важно да задържите главата си над нивото на тялото. В този ред на мисли, трябва да изберете висока възглавница, която ще държи главата ви над тялото. Много е важно да спите в хладна и тъмна стая, а не в гореща. Ако имате настинка, в никакъв случай не приемайте кофеин преди лягане.

Болки в гърба
Препоръчително е възглавницата да е на височината на долната част на гърба ви, за да избегнете натиск върху гръбначния стълб. Обикновено хората, страдащи от този проблем слагат възглавница между коленете си и спят на една страна. Много е важно да осигурите на гръбнака възможност да е в естествено положение и да е подложен на минимално налягане, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар