Ето какво е необходимо да приемате всяка вечер преди сън
Здраве

Ето какво е необходимо да приемате всяка вечер преди сън

Този натурален продукт наистина върши много чудеса за здравето ви

Редица специалисти са на мнение, че е достатъчно да приемате това всяка вечер преди сън, за да поддържате здравето си в отлична форма.

Става въпрос за добре познат еликсир, който няма да ви е никак трудно да си набавите. Естествено, от огромно значение е да не попаднете на продукт-менте, тъй като не само няма да ви помогне, а и дори може да ви навреди.

Ако вече имате подозрения, че става въпрос за пчелен мед, то сте много прави. Медът е сладкото течно злато, което приемано преди сън върши истински чудеса.
Още в древните китайски и индийски трактати за здравето е посочено, че медът трябва да се приема преди сън.

сън
Този натурален продукт наистина върши много чудеса за здравето ви

От фактите, които ще ви разкрием в следващите редове, ще се уверите, че лечителите от древността, са били много прави. В комбинация с различни продукти и добавки, медът оказва различни благотворни ефекти върху организма.

Имайки предвид мощните успокояващи свойства, които притежава медът, то ако приемете 1 с.л. от него преди сън, ще спите като бебе. Той не само ще ви отпусне, а и ще насърчи производството на мелатонин – хормонът, отговорен за здравословния сън и за възстановяването на клетките и на нервната система.

Този навик ще ви донесе редица ползи за здравето

Приемът на 1 с.л. мед преди сън, е ключът към добрата почивка. Ако го съчетаете с чай от лайка, ще се събудите като нов човек.

Диетологът Майк МакИнс, който е и бивш химик-ботаник разкрива, че медът подпомага значително и процеса на отслабване. В подкрепа на думите си той посочва, че хората, занимаващи се със спорт, които консумират мед, изгарят десетократно повече мазнини в сравнение с онези, които не приемат този продукт.

Въз основа на наблюденията си, диетологът е разработил режим, който напълно заменя употребата на захар с тази на мед. Едно от основните правила, които препоръчва да се спазват, е приемът на 1 с.л. мед преди сън.

Всеизвестен е фактът, че черният дроб е изключително важен орган. Именно той се грижи за здравето на цялото тяло. По време на сън той се обновява и възстановява. Сместа от равни количества пчелен мед и тиква, е особено полезна за него.

Ако приемате този еликсир в продължение на един месец, ще му помогнете да елиминира токсините от тялото ви. Освен това по този начин ще подобрите значително метаболизма си. Не на последно място трябва да посочим, че тази смес ще ви изпълни с енергия, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар