Ето защо е препоръчително да приемате рибено масло
Здраве

Ето защо е препоръчително да приемате рибено масло

Рибеното масло е от огромно значение за организма

Неслучайно специалистите препоръчват някои добавки да се приемат всеки ден, една от тях е добре познатото рибено масло.

То е една от онези добавки, които могат да подобрят значително здравословното ви състояние.

Ако не ви се вярва, консултирайте се с медик. Ако дори и след консултацията продължавате да не вярвате във вълшебните свойства на рибеното масло, най-добре е да го приложите, за да се убедите действително в мощта му.

рибено масло
Рибеното масло е от огромно значение за организма

Рибено масло
В случай, че не си падате по добавките и възнамерявате да сведете приема само до една такава, то в такъв случай най-добре е да изберете рибеното масло.
То е незаменимо поради съдържащите се в него мастни киселини EPA и DHA.

Тези две съединения са част от външния слой на всички клетки във вашия организъм. С приема им вие подобрявате предаването на сигналите (съобщенията) между клетките.
От практическа гледна точка това означава, че тялото ви ще започне да използва за енергия повече от мастните запаси, отколкото глюкозата, която получава от въглехидратите. Освен това чрез приема на рибено масло ще подобрите значително инсулиновата чувствителност и ще подобрите метаболизма.

Никак не са малко научните доказателства, потвърждаващи, че рибеното масло има и висок термичен ефект, който увеличава броя на изгорените от тялото калории по време на храносмилателния процес.
Резултатите от проведено проучване сред представители на силния пол сочат, че при увеличаване на приема на рибено масло от 0.5 на 3 гр. дневно в продължение на две седмици, термичният ефект се е увеличил с 51%.

Ползите от приема му, са многобройни

Освен това организмът ви се нуждае от рибено масло, за да неутрализира възпалителните ефекти на преработените растителни масла като соево или царевично, които се консумират в твърде големи количества от хората, живеещи в развитите страни.

Приемът на тази основна хранителна добавка ще спомогне и за подобряването на хормоналния баланс и когнитивната функция. Не на последно място трябва да се отбележи, че намалява значително риска от дегенеративни мозъчни заболявания, каквото е болестта на Алцхаймер. И още нещо много важно – повишава устойчивостта на организма към стреса, което в днешно време е от огромна важност.

Е, след като вече сте наясно с ползите, които можете да извлечете с приема на рибено масло, вероятно се питате в какви дози трябва да го приемате.
Специалистите посочват, че оптималната доза е между 1 и 3 грама ЕРА и DHA дневно. От съществено значение обаче е и качеството на добавката, която използвате.

За да проверите дали е прясно, е нужно да сдъвчете една капсула при отварянето на нова опаковка. Ако има мек вкус, то е прясно, ако обаче вкусът на рибеното масло е кисел, най-добре да го изхвърлите, защото е развалено. Рибеното масло с комбинация EPA и DHA в съотношение 3:2 е най-добра за цялостното подобряване на здравето, пише zdrave.to


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар