Ето защо е препоръчително да приемате витамин D
Здраве

Ето защо е препоръчително да приемате витамин D

Нужен е за правилното функциониране на имунната система

В тази поредица от теми ще ви запознаем с ползите от редовния прием на някои добавки, една от тях е витамин D.

Причината за техния редовен прием се крие в това, че те са от огромно значение за организма и ще подобрят значително цялостното ви здравословно състояние. В следващите редове ще ви запознаем с ползите, които ще ви донесе приемът витамин D.

витамин Д
Нужен е за правилното функциониране на имунната система

Една от тези полезни за организма добавки е витамин D. Ето защо трябва да го приемате и в какви количества:

Чист витамин D или D3 2000-5000 МЕ?
Редица научни изследвания сочат категорично, че достатъчното количество витамин D в организма, е най-лесният начин за предотвратяване на редица травми и заболявания.
Витамин D (да не се бърка с Calcium-D3 Nycomed), трамплин към активно дълголетие и здравословно оптимизиране на организма.

През последното десетилетие са проведени множество проучвания за неразривната свързаност между дефицита на витамин D и повишения риск от сърдечносъдови заболявания, както и затлъстяването и влошените когнитивни функции.

Той е една от онези добавки, нужни за правилното функциониране на имунната система. Здравословните показатели на този витамин служат като гаранция за предотвратяване на последващи травми и фрактури на опорно-двигателния апарат.

Той е толкова мощен, че може да предотврати редица видове рак

Освен това той се свързва и с мускулната сила. Проведено наскоро проучване сочи, че възрастните, които са с наднормено тегло и са приемали витамин D в комбинация с програма за физическа активност, са увеличили значително своята издръжливост в сравнение с хората, които не са приемали тази добавка.

Не трябва да се пренебрегва и ключовата роля, която играе този витамин за оптималния състав на тялото. Той поддържа доброто състояние на метаболизма и предотвратява проникването на мазнини в мускулната тъкан.

Той е толкова мощен, че може да предотврати редица видове рак, включително и сарком на белия дроб, рак на гърдата, на дебелото черво и на простатата. При страдащите от рак на белия дроб, приемът на витамин D може да помогне за неутрализирането на повишеното ниво на ензима, свързан с развитието на агресивни тумори в организма.

При хората, страдащи от недостиг на витамин D, се забелязва по-висока склонност към депресия и други нарушения в състоянието на мозъка, както и честа промяна на настроенията. По всяка вероятност това се дължи на факта, че тази хранителна добавка подобрява метаболитните процеси в невроните и предпазва мозъка от окислителна дегенерация.

Тъй като наличието на витамина, е подложено на сезонни колебания, е добре да проверявате нивата му на всеки 3-6 месеца. Когато излагането на слънце е ограничено, е добре да приемате между 2000 и 5000 международни единици витамин D, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар