Ето защо е препоръчително да приемате пробиотици
Здраве

Ето защо е препоръчително да приемате пробиотици

Те представляват полезни бактерии, които са от огромна важност за организма

Приемът на пробиотици е едно от най-добрите неща, които можете да направите в грижата за здравето си. На практика те са една от най-полезните хранителни добавки.

Пробиотиците са бактерии, живеещи в храносмилателния тракт на всеки човек. За съжаление стресът, неправилния начин на живот и приемът на антибиотици, причинява смъртта на полезните пробиотици.

пробиотици
Те представляват полезни бактерии, които са от огромна важност за организма

Редовният прием на пробиотици ще помогне за разграждането и усвояването на хранителните вещества от храната. Те ще подпомогнат организма в абсорбирането на витамините, минералите и протеините. Освен това оказват благотворен ефект върху производството на невротрансмитери в храносмилателния тракт и подобряват когнитивната функция.

Не трябва да се подценява и фактът, че редовният прием на пробиотици гарантира детоксикацията на организма. Предвид съвременния начин на живот, то е задължително да се извършва редовна детоксикация на организма, ако искате да запазите в добро състояние здравето си.

Факт е, че приемът на пробиотици ще замести патогенните бактерии и по този начин ще подобри способността на организма да се избави от продуктите от разлагането и чуждите вещества. Освен това редовният прием на пробиотици ви гарантира, че ще предпазите черния си дроб от увреждане.

Детоксикирайте редовно организма си, ако искате да запазите доброто си здраве

Не забравяйте, че антибиотиците и болкоуспокояващите, към които много хора посягат с лека ръка също оказват пагубно влияние върху здравословното ви състояние. Именно поради тази причина се препоръчва след приема на антибиотици да се вземат и пробиотици.

Ключовият фактор, на който трябва да се обърне сериозно внимание при избора на пробиотик, е живата микрофлора, която се съдържа в продукта. Много е важно също така да приемете пробиотика преди изтичането на срока му на годност. В противен случай не само, че няма да си помогнете по никакъв начин, а дори рискувате да си навредите.

И не на последно място, това, на което трябва да обърнете сериозно внимание, за да извлечете максимална полза от приема на живите бактерии, е условията за съхранението им.

Добрата новина за хората, страдащи от наднормено тегло е, че пробиотиците подпомагат процеса на отслабване. Това се дължи на факта, че подкрепят растежа на противовъзпалителната микрофлора в червата и по този начин спомагат за намаляването на мазнините.

Проведено проучване в Япония очи, че след повишен прием на пробиотици в продължение на четири седмици, обемът на талията е намалял с 8.2%.
Учените твърдят, че приемът на пробиотични продукти спомага за намаляването на мастната тъкан в резултат на общото подобрение на метаболизма и повишаването на противовъзпалителните сигнали – адипонектин, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар