Ето какви опасности ви грозят, ако не сменяте бельото си всеки ден
Здраве

Ето какви опасности ви грозят, ако не сменяте бельото си всеки ден

Не подценявайте значението на личната хигиена

Вероятно си давате сметка, че ви грозят сериозни опасности, ако не сменяте ежедневно бельото си.

Всеки е наясно с факта, че грижата за личната хигиена е от огромна важност. Дневната смяна на бельото може да предотврати развитието на различни здравословни проблеми. Въпреки множеството предупреждения, за съжаление не всички жени се придържат към това правило.

бельото
Не подценявайте значението на личната хигиена

Ето какво може да се случи с тялото ви, ако не сменяте ежедневно бельото си:

Сърбеж
В случай, че изчаквате два-три дни, за да смените бельото си, рискувате да получите раздразнение на кожата. Това на свой ред ще предизвика силен сърбеж в интимната област. Освен това развитието на бактерии ще предизвика неприятни усещания.

Обриви и рани
Появата на обриви и рани е сред най-често срещаните проблеми, които възникват при нередовна смяна на бельото. В повечето случаи термичният обрив причинява само дискомфорт. Понякога обаче ситуацията може да се усложни много повече и да изисква консултация със специалист, който да ви назначи незабавно лечение.

Неслучайно специалистите съветват да сменяте ежедневно бельото си

Неприятна миризма
В случай, че пропускате да сменяте ежедневно бельото си, не се изненадвайте, ако се появи неприятна миризма от влагалището ви. Бактериите в бельото, са доста сериозен проблем, когато са обградени от най-чувствителните части на тялото, каквото е влагалището.

Колкото по-дълго време не сменяте бельото си, толкова по-малко кислород осигурявате на влагалището, а това може да предизвика не само неприятна миризма, а и да стане причина за развитието на инфекциозно заболяване.

Гъбична инфекция
Рискът от появата на този проблем е още по-голям при представителките на нежния пол, които са предразположени към прекомерно изпотяване. Някои видове бельо, са изработени от синтетика и други материали, които задържат топлината. В резултат на това се създава благоприятна среда за жизнената активност на гъбичките.

Инфекция на пикочните пътища
Макар мнозина да подценяват значението на ежедневната смяна на бельото, е факт, че може да се появят сериозни здравословни проблеми заради тази грешка. Инфекцията на пикочните пътища е един от тях.

Неспазването на добра лична хигиена може да предизвика сериозна инфекция на пикочните пътища. Сред симптомите, които могат да ви подскажат, че сте попаднали в неин плен, са болезненото и често уриниране, болка в долната част на корема, както и слабост в цялото тяло.

Ако не искате да се сблъскате с нито един от гореспоменатите здравословни проблеми, то се погрижете за добрата лична хигиена. Имайте предвид, че колкото и елементарни да ви изглеждат, тези здравословни проблеми всъщност са доста сериозни, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар