Магическите разкрасителни свойства на пчелното млечице
За красотата

Магическите разкрасителни свойства на пчелното млечице

Този продукт подпомага лечението на редица кожни проблеми

Ако сте чували бегло за ползите и магическите свойства на пчелното млечице, то в следващите редове ще ви запознаем подробно с тях.

Пчелното млечице е жълто на цвят и бива произвеждано от пчелите, за да хранят младите пчели. Освен това то притежава тайнствена сила и помага на някои пчели да станат новата пчела-майка. Някои дори вярват, че пчелното млечице може да отключи извора на младостта…

пчелното млечице
Този продукт подпомага лечението на редица кожни проблеми

Вероятно сте наясно с факта, че пчелата-майка е свещена в сложната йерархия на кошера. Именно тя е тази, която е натоварена със задачата да поддържа колонията жива и организирана. Тя е тази, която определя яйцата, от които ще се излюпят ларви, които по-късно ще се превърнат в нови работници, каквито са женските пчели.

Когато умре пчелата-майка или т.нар. кралица, колонията трябва да подсигури нова, която да заеме нейното място. За да бъде произведена нова пчела-майка, пчелите-работнички избират най-подходящите ларви и ги хранят с пчелното млечице. Една от всички ларви се превръща в здрава и изключително плодородна възрастна пчела, която ще стане новата пчела-майка.

В пчелното млечице се съдържат протеини, захари и вода. Хората го наричат чудотворна съставка поради привидно магическите свойства. Факт е, че то може да подобри значително здравето и да помогне за поддържането на младостта.

То върши истински чудеса за кожата

В катедрата по медицина в университета в Станфорд, екип от изследователи провел изследване за причините, поради които пчелното млечице може да бъде от полза. За целта те изследвали ефекта му върху стволови клетки от бозайници. Оказало се, че недиференцираните клетки, са в състояние да се превърнат в специализирани клетки, обслужващи всяка една от функциите в организма.

Екипът от учени е открил, че в пчелното млечице се съдържа протеин, който те нарекли „роялактин“. По всяка вероятност именно този протеин стимулира внушителния клетъчен растеж в ларвите.

На практика замяната на старите и увредени клетки със специализирани нови клетки може да помогне за решаването на редица здравословни проблеми. Въпреки това д-р Уанг отбелязва, че стволовите клетки скоро се променят при лабораторни условия, което на практика ги превръща в неизползваеми.

Добавяйки роялактин към потенциално полезните клетки, техните качества се запазват за по-дълго време, пише zdrave.to.

Пчелното млечице е отлично средство за поддържане на добрата хидратация на кожата. То не само регенерира клетките и тъканите, а е способно да ви помогне в лечението на дерматита. Освен това може да се пребори и с кожни заболявания като различни екземи или пък акне. Пчелното млечице помага и в борбата с пърхота, и прави косата копринено мека, пише puls.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар