Неврохирург разкри нещата, които нанасят трайни увреждания на мозъка
Здраве

Неврохирург разкри нещата, които нанасят трайни увреждания на мозъка

Погрижете се за него, за да ви служи вярно по-дълго време

Може би ще ви е интересно да научите кои са онези неща, които нанасят трайни увреждания на мозъка.

Колкото и невероятно да ви звучи, храненето и простите на пръв поглед ежедневни навици, също са сред нещата, които оказват огромно влияние върху мозъка.

Повечето хора се хвърлят с цялата си енергия в преследването на тънка фигура или пък перфектна кожа, но рядко се сещат да се погрижат за мозъка си.
Неврохирургът с 50-годишне опит зад гърба си – Влад Сиуреа е категоричен, че всъщност доброто здраве на мозъка се корени в простите неща.

мозъка
Погрижете се за него, за да ви служи вярно по-дълго време

В следващите редове ще ви разкрием храната, която се харесва на вашия мозък, както и навиците, които са му от полза.

Ето как можете да подобрите значително паметта си и мозъчната структура:

Със сигурност ще ви прозвучи като шега, но според Сиуреа един от най-добрите лекове за мозъка, се крие в три прости стъпки – ранно ставане, прием на две чаши топла вода и закуска.
След ранното ви ставане, отворете широко прозорците в стаята и докато вдишвате дълбоко, направете сутрешната си гимнастика.

Никак не е трудно да се погрижите за здравето на мозъка ви

Приемът на първата чаша топла вода сутрин ще стартира работата на целия стомашно-чревен тракт. Втората пък е натоварена със задачата да раздвижи цялото тяло. Вероятно ще ви е интересно да научите, че мозъкът притежава две точки на максимална активност. Първата от тях е в часовия диапазон между 10 и 12 ч., а втората – между 16 и 18 ч.

Когато усетите умора, можете да се освежите с чаша вода. Освен това специалистът съветва горещо да не пропускате закуската, тъй като именно тя е тази, която осигурява важни микроелементи на мозъка. От особена важност е да закусите в спокойна атмосфера, наслаждавайки се на всяка хапка.

Соковете и бонбоните, са изключително вредни не само за здравето ви като цяло, а и за мозъка. И все пак, ако обожавате сладките изкушения, заложете на черен шоколад, натурално горещо какао или мед. Освен това всички ограничения на храните, трябва да са в разумни граници, а не категорични.

Запомнете също така, че мозъкът ви не обича мазните храни и солта. Можете да си ги позволите например по празници – веднъж или два пъти годишно, но не и да прекалявате ежедневно с тях.

Помнете, че мозъкът ви работи дори и по време на сън. Поради тази причина се постарайте да не го обременявате допълнително с решаване на важни въпроси в малките часове на нощта или пък с безсъние, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар