Тези български билки ще ви помогнат в борбата с коварния грип
Здраве

Тези български билки ще ви помогнат в борбата с коварния грип

Билките също могат да свършат отлична работа

В този материал ще ви запознаем с някои български билки, които биха ви били от огромна полза в нелеката борба с коварния грип.

В сезона, в който коварния грип и настинките, се вихрят с пълна сила, билките стават особено актуални. Напоследък все повече хора отказват да използват синтетични лекарства и прибягват до билколечение.

Трябва да сте наясно с факта, че билките също вършат отлична работа и освен това не увреждат черния дроб, нито пък имат редица странични ефекти, както лекарствата.
Билките могат да са ви от помощ, дори в случаите, в които сте попаднали в плен на коварния грип.

грип
Билките също могат да свършат отлична работа

Ето кои са вълшебните билки, които помагат при лечението на грип и настинки:

Бъз
Бъзът е една от най-добрите билки, които подобряват кръвообращението на целия организъм. Той подобрява значително функциите на кръвоносните съдове и „отваря“ белите дробове.

Билкова отвара при бронхит
Бронхитът представлява остро възпаление на лигавицата на белодробните бронхи. Тъй като те се подуват и удебеляват, това води до стесняване или блокиране на фините въздушни пътища в дробовете. Това на свой ред води до сериозни затруднения в дишането, които могат да предизвикат задух.

Тези билкови рецепти от бабините тефтери вършат истински чудеса

За да приготвите вълшебната отвара за лечение на бронхит, са ви нужни: цветове бъз, листа мента, бяла ружа – цвят и лист, мащерка – стрък и цвят, листа теснолист живовляк, цветове липа, стрък и цвят иглика, сладко коренче, стрък и цвят риган.

Смесете по 3 с.л. от всички изброени по-горе билки. Вземете 1 с.л. от билковата смес и я запарете с 250 мл. филтрирана гореща вода. Оставете сместа да поври 8-10 минути на слаб огън. Прецедете през марля и добавете няколко лимонови резена и малко мед.

Приемайте от тази билкова отвара 3 пъти дневно по 75 мл., 30 минути преди хранене. Приемът трябва да продължи 40-45 дни или до пълното изчезване на симптомите. При деца под 7-годишна възраст, количеството трябва да бъде сведено до 3 пъти по 40 мл.

Риган
Чаят от риган може да ви помогне при редица здравословни проблеми. Ароматната билка е с мощни спазмолитични, отхрачващи, храносмилателни и антисептични свойства. Инфузията с риган е отлично средство за лечение на трахеит, кашлица, грип, простуда, подуване на корема, стомашно-чревни проблеми, лошо храносмилане и киселини.

Е, сами се убедихте, че справянето с грипа не е трудна работа. Много е важно обаче да вземете мерките навреме. Освен това преди да предприемете каквото и да било лечение, е нужно да се консултирате с лекар, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар