Добре е да консумирате тези храни заедно. Ето защо!
Здраве

Добре е да консумирате тези храни заедно. Ето защо!

Вслушайте се в съветите на специалистите

Специалистите по здравословно хранене препоръчват горещо да консумирате тези храни заедно, за да извлечете максимална полза.

Несъмнено ще се съгласите с твърдението, че способността да се комбинират компетентно продуктите в готвенето, е цяло изкуство.
С правилната комбинация на някои храни и съставки може да се постигне не само отличен вкус, а и невероятно здравословно ястие.

Ето кои храни и подправки е добре да комбинирате, за да извлечете максимална полза:

храни
Вслушайте се в съветите на специалистите

Моркови и пиле
Комбинацията от ароматно пиле и моркови, ще ви помогне да подобрите имунитета. Несъмнено тя ще ви е от огромна полза през зимния сезон, когато грипът, вирусите и настинките вършеят с пълна сила. Мощта на тази хранителна комбинация се дължи на съдържащият се в морковите витамин А и на цинка от пилешкото месо, който улеснява усвояването на витамина.

Червен пипер и говежди черен дроб
И двата продукта съдържат редица витамини и микроелементи. Заедно те образуват изключително полезен кулинарен тандем. Говеждият черен дроб е ценен източник на желязо. Поради факта, че то почти не се абсорбира без наличието на витамин А и С, се налага да се комбинира с червен пипер. Българският червен пипер е много богат на тези два витамина, а и освен това придава невероятен вкус на дроба.

Съчетавайки ги по този начин, ще извлечете максимална полза от консумацията им

Брюкселско зеле и свинско месо
Другите две храни, които трябва да комбинирате, за да извлечете максимална полза, са брюкселското зеле и свинското месо. Зеленчукът не само се хармонизира добре със свинското месо, а и му помага да се усвои по-добре от организма. Не трябва да забравяте и факта, че свинското месо е ценен източник на селен, който потиска развитието на ракови клетки в организма. Брюкселското зеле пък на свой ред съдържа големи количества органична материя сулфорафан, което увеличава антиокислителните свойства на селена с цели 13 пъти.

Броколи и яйца
Тази комбинация действа укрепващо на костната система. Броколите са богат източник на калций, което ги прави незаменими при образуването на костна тъкан. За да бъде усвоен калцият от костната тъкан обаче, се нуждае от витамин Д, който се съдържа в жълтъците на яйцата. Поради тази причина е препоръчително да хапвате често омлет с броколи, спанак и сирене.

Гъби с картофи
Гъбите и картофите са не само засищащ и вкусен кулинарен дует, а и изключително полезен. Тази комбинация е създадена от руснаците с цел да подпомогне организма да оцелее в суровия студ, осигурявайки енергия на тялото. В същото време тази комбинация не съдържа много калории, което означава, че не рискувате да напълнеете, освен, ако не хапвате редовно такива ястия, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар