Ябълките могат да ви покажат какво ви очаква в любовта! Научете как!
Любопитно и забавно

Ябълките могат да ви покажат какво ви очаква в любовта! Научете как!

Ябълките се смятат за по-специален плод – приписват им се сакрално значение и тайнствен смисъл. Змията изкушава Ева с ябълка в Райската градина, ябълката се смята и за плод на богинята Венера, както и за символ на тайно познание. От далечни времена ябълките се използват за най-различни гадания, най-вече – любовни.

Добре е за гаданията да не използвате подбрани съвършени плодове, закупени от магазина, а такива, които сте откъснали от дървото на вилата или от крайпътно дърво – може да са с неправилна форма, дори леко червиви и гнили.

Ябълките
Ябълките

Питайте ябълките какви са отношенията ви с любимия?

Вземете една ябълка и с мисълта за това дали ви обича партньорът ви, разрежете ябълката на две. Ако всички семчици останат цели, то до вас е идеалната половинка и заедно можете да преодолявате всички трудности. Ако е разрязана една семка, трябва да преразгледате вашите отношения – наближават трудности, може би скоро ще се скарате сериозно. Ако са разрязани две или повече семки, това означава спорове, неразбиране, влошаване на отношенията – обмислете дали сте направили добър избор с този човек, пише Журнал за жената.

Скоро ли ви очаква сватба?

Това гадание е добре да се прави в компания. Като се съберат няколко неомъжени момичета, всяка взима по една ябълка. Нужна е и една допълнително. Всяко момиче отбелязва своята ябълка с инициал. После всички ябълки (без допълнителната) се подреждат в кръг и се покриват с червен плат. Избира се една от бъдещите булки, на която се дава останалата свободна ябълка. С нея в ръка, тя трябва да се завърти около оста си няколко пъти в кръга от ябълки, а като спре, да избере една от ябълките. Девойката, чийто инициал е на ябълката, ще се омъжи първа.

Има и още едно гадание за брак. Групата млади жени, които искат да се омъжат, взимат по една ябълка. Отдалечават се на еднакво разстояние от стена (например на блок или къща), застават на една линия и едновременно хвърлят ябълките към стената. Чиято ябълка първа докосне стената, тази жена ще се омъжи първа.

За цяла година

Това гадание можете да направите на рождения си ден и да разберете как ще се подреди цялата предстояща година до следващия ви рожден ден. Отрежете от ябълката парче като капаче при дръжката. Разгледайте каква форма /фигура се е образувала от сърцевината: ако видите правилна форма на звездич ка, ви очаква щастливо бъдеще през следващата година. Ако звездичката е неправилна, не се огорчавайте веднага – това означава, че ще ви се наложи да се потрудите, за да постигнете добри резултати и успех.

Ако ви е трудно да направите извбор

Имате много варианти за живота си през следващите години и трябва да изберете кой път да поемете (къде да учите, на каква работа да заложите и т.н.)? Вземете една ябълка и я разрежете на две. Напишете своите варианти на един лист, изрязан по размера на разреза на ябълката, и го поставете между двете половини на ябълката, като отново ги допрете и задържите например с ластик. Оставете ябълката за през нощта. На сутринта проверете състоянието на вашия надпис – онзи вариант, който се е размазал най-малко, е верният избор.

Определете финансовите възможности

С помощта на ябълка може да разберете дали вашият бизнес план ще е успешен и доходоносен, или ще си осигурите само дългове. За тази цел трябва да хвърлите ябълка възмож- но най-високо и после да я уловите, като се спусне към вас. Ако я хванете с дясната ръка, вашето финансово положение ще се подобри. Ако падне в лявата ви ръка, всичко ще си остане така, както е. Ако обаче ябълката падне пред вас, по-добре се откажете от тази работа, докато не сте потънали в дългове.

Обща прогноза за бъдещето

За да узнаете повече за бъдещето, трябва да хвърлите в кофа с вода голямо количество дребни ябълки. После намерете голям черпак (или друг подобен прибор) и загребете в кофата, без да гледате. Пребройте колко ябълки сте извадили – ако са четен брой, ви очаква благоприятен период по отношение на любовта и семейството. Нечетният брой ябълки говори, че ви предстои благоприятно време за кариерно развитие.

Изпълнение на желания

За да направите това гадание, са ви нужни 3 ябълки с подобна големина и форма, но с различен цвят: червена, жълта и зелена. Сложете ги в кутия, намислете си желание и, без да гледате, си „изтеглете“ едната ябълка. Отговорът се крие в цвета на изтеглената ябълка: ако е червен, желанието ви ще се изпълни; ако е жълт, пак ще се изпълни, но ще трябват малко усилия от ваша страна; ако в ръцете ви е зелената ябълка, отговорът е отрицателен – още не е време за изпълнение на това ваше желание.

За другия начин за гадаене с ябълка на желание, трябва да обелите ябълка така, че обелката да е на едно цяло парче – да се оформи като спирала. После си намислете желание и хвърлете обелката през лявото си рамо. Обърнете се и разгледайте получената от падналата обелка форма: ако прилича на О, за съжаление, няма да се получи нищо. При останалите случаи – с каквото и да било друго изображение, всичко ще ви се получи много добре.

 

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар