Тези два природни продукта, са най-мощният естествен антибиотик
Здраве

Тези два природни продукта, са най-мощният естествен антибиотик

Ако добавите и чесън, ще превърнете антибиотика в още по-мощен

При все, че конвенционалните антибиотици са спасили милиони животи, не е добре да се прекалява с тях. В този ред на мисли ще ви разкрием рецептата за най-мощния естествен антибиотик, който можете да си приготвите в домашни условия.

Има не малко естествени комбинации, които оформят мощен антибиотик. Най-популярната от тези комбинации, е мед, чесън и куркума.
Медът може да се пребори с инфекциите, без да създава устойчиви на антибиотици бактерии.
Той може не само да се прилага локално, а и да се приема перорално.

анибиотик
Ако добавите и чесън, ще превърнете антибиотика в още по-мощен

Сместа от мед, куркума и чесън има мощно противовъзпалително действие, унищожава бактериите и всевъзможни видове инфекции.
За разлика от синтетичния антибиотик, естественият такъв няма странични ефекти и не оказва пагубно влияние върху червата и храносмилателната система.

На практика куркумата е чудо на природата, което притежава безброй полезни свойства. Съдържащите се в нея куркуминоиди, са най-мощните антиоксиданти, притежаващи антисептични, антибактериални, противогъбични и противовъзпалителни свойства.

Комбинацията от мед и куркума е сочена за най-мощния естествен антибиотик. Той често пъти се използва в аюрведическата медицина. Това съчетание е познато още като „златен мед“.
Комбинацията на меда с куркума повишава значително антимикробната му активност. Миксът от тези две съставки има отлично действие при различни бактериални и гъбични щамове, за които се знае, че причиняват инфекции при хората.

Този естествен антибиотик действа безотказно

Естественият антибиотик, познат още като златен мед може да стимулира имунната ви система.
Ето и инструкциите, които е добре да спазите при приготвянето на естествения антибиотик.

За да си приготвите инфузионен мед с куркума, са ви нужни:
100 гр. чист пчелен мед
1 с.л. куркума
2 капки етерично масло по избор

След като смесите съставките, ги разбъркайте добре и покрийте. Най-добре е да ги приготвите в стъклен буркан, а за разбъркването им да използвате дървена лъжица. Сместа се съхранява на стайна температура. В никакъв случай не я прибирайте в хладилника, тъй като по този начин ще се лишите от редица от полезните свойства на този микс.

Много е важно да разбърквате микса преди всяка употреба. Тази смес може да ви е от полза при лечение на грип или настинка. За целта е нужно да приемате по половин чаена лъжичка няколко пъти дневно. Приемайте от естествения антибиотик поне по 3-4 пъти на ден, ако искате да си стъпите на крака за възможно най-кратко време.

Разбира се това далеч не означава, че ако попаднете в плен на грип или настинка, трябва да прибягвате към самолечение с този естествен антибиотик. При всички положения първо трябва да се консултирате с лекар, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар