Запознайте се с благоприятните ефекти от приема на ленено семе
Здраве

Запознайте се с благоприятните ефекти от приема на ленено семе

То е много по-полезно от редица от екзотичните храни, нашумели напоследък

Вероятно повечето от вас не са наясно с благоприятните ефекти от приема на ленено семе.

След като се запознаете с тях, сме повече от сигурни, че ще си набавите ленено семе при първа възможност.

Тук е мястото да ви зарадваме, че един от благоприятните ефекти от приема на ленено семе, е отслабването. Със сигурност мнозина вече се замислят за поредната диета, на която да се подложат, за да се подготвят за пролетта, когато ще захвърлят дебелите дрехи и излишните килограми веднага ще излязат на показ.

ленено семе
То е много по-полезно от редица от екзотичните храни, нашумели напоследък

В следващите редове ще ви разкрием каква супер храна всъщност е лененото семе. То е ви помогне да се избавите с лекота от няколкото излишни килограма, които сте сложили върху фигурата си през зимата. Освен това този процес ще се случи по абсолютно безопасен и здравословен за организма ви начин. Какво по-хубаво от това?

Вероятно сте наясно с факта, че супер храните, са храни с високо съдържание на хранителни вещества като годжи бери, спирулина, боровинки, киноа, чиа и др. Смята се, че без тях организмът ви няма да се чувства добре. Неслучайно те са станали неизменна част от менюто на онези хора, които се опитват да се хранят здравословно.

Лененото семе е с високо съдържание на полезните Омега-3 мастни киселини

Изреждайки всички тези полезни храни, повечето от които не са много познати по нашите ширини, не трябва да забравяме и за вълшебното ленено семе. То е от онези местни продукти, от които можете да извлечете същите тези полезни свойства, както и от гореизброените екзотични храни.

Дори се оказва, че лененото семе, е много по-полезно от прословутите напоследък семена от чиа. Основното им предимство се крие във високото съдържание на ненаситени омега-3 мастни киселини. Съдържанието им в лененото семе е два пъти по-високо в сравнение с това в рибеното масло.

Благодарение на специалния им състав, ленените семена оказват благоприятен ефект върху цялото тяло. Те не само подпомагат изхвърлянето на токсините от организма, а и намаляват концентрацията на холестерол в кръвта.

Не трябва да се пренебрегва и фактът, че тези семена са шампион по съдържание на селен, който притежава мощно противораково свойство.
Студената инфузия от ленено семе има лек диуретичен и слабителен ефект. Освен това увеличава кърмата при кърмещите жени и помага неутрализирането на ефектите при различните видове интоксикация.

За да си приготвите студена инфузия от ленено семе, е нужно да изсипете 1 с.л. от него в подходящ стъклен съд, след което да го залеете с 250 мл. преварена вода със стайна температура. Затворете плътно капака и разклатете съда в продължение на 2-3 минути. След това го оставете да престои за половин час. Приемайте по 2-3 с.л. от тази смес 3-4 пъти дневно, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар