Здравословни и лесни начини за отслабване според Аюрведа (II част)
Здраве

Здравословни и лесни начини за отслабване според Аюрведа (II част)

С тези съвети ще улесните значително процеса по загубата на излишните килограми

В първата част на този материал ви запознахме с някои от лесните и здравословни начини за отслабване според Аюрведа.

В следващите редове ще ви разкрием и останалите съвети за здравословно отслабване. Ето ги и тях:

отслабване
С тези съвети ще улесните значително процеса по загубата на излишните килограми

Джинджифил преди хранене
Ако не сте сигурни как точно трябва да се храните, за да отслабнете, то тогава започвайте всяко хранене с приема на малко парче джинджифил. Този малък трик ще намали значително апетита ви и ще се заситите много по-бързо от обикновено.

Редовно хранене
От особена важност за процеса на отслабване е да се храните редовно. Тук е мястото да направим едно много важно уточнение – не е нужно да се тъпчете, ако не сте гладни. В същото време имайте предвид, че пропускането на някое от храненията забавя значително метаболизма. Затова дори и да не сте гладни, то поне хапнете един плод. Освен това се постарайте да не вечеряте по-късно от 19 ч.

Правилна комбинация на храните
Не съчетавайте храни, които са различни по състав, енергия и ефект върху храносмилателната система. Несъвместимите храни не само натоварват значително храносмилателната система, а и потискат производството на ензими като по този начин допринасят за натрупването на токсини в организма. Запомнете, че е изключително грешно да приемате протеини с въглехидрати. Също така отделете плодовете от останалите храни.

Благодарение на тези съвети ще ускорите процеса на здравословно отслабване

Топла вода по време на хранене
При все, че много специалисти по здравословно хранене отричат приема на вода по време на хранене, то Аюрведа насърчава приема на топла вода по време на хранене. Тя не само стимулира обмяната на веществата, а и облекчава функционирането на бъбреците. Освен това по този начин ще подпомогнете организма в регулирането на кръвната захар и ще намалите значително апетита си за сладкиши.

Масло Гхи
Маслото Гхи е един от най-полезните продукти, които бихте могли да консумирате. Предвид, че се подлага на термична обработка, при която се изпарява водата, съдържаща се в него, то е и доста трайно. Това масло е високо ценено и заради лечебните му свойства. То съдържа витамините А и Е, както и незаменимата линолеова киселина. Тя не се произвежда самостоятелно от организма и е много ценна, защото ускорява всички стадии на храносмилането, забързва метаболизма и способства изчистването на шлаките и изхвърлянето им. Освен това помага за храненето на клетките, тъй като е с къса молекула.

След като научихте съветите на Аюрведа за отслабване, вероятно ще улесните значително този процес, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар