Внимание! Тези храни причиняват чувство на умора (I част)
Здраве

Внимание! Тези храни причиняват чувство на умора (I част)

Със сигурност мнозина от вас започват деня си с чаша кафе

Тялото ни се зарежда с енергия, добро настроение и хранителни вещества именно чрез приема на различни храни. В крайна сметка самото хранене носи голямо удоволствие.

Въпреки това се оказва, че далеч не всички храни служат добре на организма. Много от тях не просто бързо се превръщат в омразни мазнини, а и крадат от енергията ви. Почти веднага след консумацията им, усещате чувство на умора, но въпреки това не се чувствате заситени. В нередки случаи те са и причината за появата на тъмни кръгове под очите.

В следващите редове ще ви разкрием кои са онези храни и напитки, които не само ви карат да трупате излишни килограми, а и крадат от енергията ви.

умора
Със сигурност мнозина от вас започват деня си с чаша кафе

Ето кои са те:

Кафе
Със сигурност мнозина от вас започват деня си с чаша кафе. Да, това е приемлив и сравнително полезен начин за старт на деня. Кръвното налягане и личната толерантност са факторите, определящи чашите кафе, които може да приеме всеки един от вас в рамките на деня.
Факт е обаче, че кафе напитките съдържат подсладители, сиропи, багрила и др. подобни, които отнемат от енергията, която иначе би трябвало да ви даде ароматното кафе.

Добре е да избягвате тези храни и напитки

Поради тази причина специалистите съветват да се откажете от разтворимото кафе, готовите пакетчета с мляко на прах и захар, както и от заместителите на кафето. В тях се съдържат много синтетични добавки, имитиращи вкус на кафе. Имайте предвид, че в кафетата „3в1“ се съдържа солидно количество захар.

Купено кисело мляко
Истински склад за полезни пробиотици е традиционната рецепта за кисело мляко. В същото време продуктите, които се продават в търговската мрежа, нямат никакви полезни свойства. Това се дължи на факта, че в процеса на пастьоризация биват унищожени повечето ензими и хранителни вещества.

Готови шейкове
Шейковете в магазините, са 100%-ва хранителна бомба, в която се съдържа прекомерно количество захар. Както купените кисели млека и те не съдържат никакви полезни бактерии. Затова е много по-добре да си приготвите шейк в домашни условия, в случай, че тялото ви няма проблем с комбинацията от млечни продукти и пресни плодове.

Гевреци
Геврек със средна големина може да съдържа от 45 гр. и дори доста повече въглехидрати. Те се превръщат много бързо в обикновена захар, карайки нивата на кръвната захар да се повишат стремглаво. Това пък на свой ред кара организма да произведе по-голямо количество инсулин. Това стои в основата на почти всяко хронично заболяване, в това число и на сърдечните и онкологичните проблеми. Вероятно се досещате, че не е добра идея да се увличате по този „деликатес“, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар