Внимание! Тези храни причиняват чувство на умора (II част)
Здраве

Внимание! Тези храни причиняват чувство на умора (II част)

Бъдете особено внимателни по отношение на храните и напитките, които приемате

Във втората част на този материал ще ви запознаем с останалите храни, които не само не ви създават усещане за ситост, а и изсмукват енергията ви и ви карат да се чувствате уморени.

Ето кои са тези храни и напитки:

Газирани напитки
За никого не е тайна, че те съдържат твърде голямо количество захар и изкуствени подсладители. Така например химичният аспартам, който често пъти се използва като заместител на захарта, има около 92 различни странични ефекта. Малка част от дългия списък, включва диабет, гърчове, епилепсия, вродени малформации, мозъчни тумори, емоционални разстройства и др.

храни
Бъдете особено внимателни по отношение на храните и напитките, които приемате

За опасностите, които крият консервантите и оцветителите, съдържащи се в тези напитки, е излишно да говорим. Така например фосфорната киселина намалява способността на тялото да абсорбира и използва калция. Това на свой ред води до омекване на зъбите и костите и поява на остеопороза на по-късен етап.

Понички
Така любимите на мнозина понички също попадат в списъка с опасни храни. Дори нискомаслените понички изсмукват енергията ви. Консумацията на кекс пък е равносилно на приема на чиния със захар. Веднага след това ще настъпи рязък скок в нивата на кръвната захар, което на свой ред ще постави организма в стресова ситуация, тъй като ще трябва да произведе ударна доза инсулин. Разбира се това важи за всяка храна, която съдържа голямо количество въглехидрати и рафинирана захар.

Стойте далеч от тях

Готови каши с плодове
Обикновено тези закуски се предлагат на децата като здравословни, а в действителност изсмукват енергията им. Преобладаващата част от зърнените култури, съдържащи се в тях, са генно модифицирани. Освен това те са комбинирани с царевичен сироп, захар и фруктоза. Поради тази причина, ако искате да приготвите наистина здравословна закуска на детето си, заложете на сушени плодове, натурално прясно мляко и др. подобни. Освен това не забравяйте, че в кашите се съдържат много въглехидрати и не трябва да се прекалява с тях.

Натурални сокове
Когато става въпрос за сок в кутия от средната ценова категория, то трябва да знаете, че в тях няма и помен от плодове. Преобладаващата част от тях съдържат оцветители, царевичен сироп, високо фруктозни изкуствени аромати и захар.
Освен това в тях липсват фибри и антиоксиданти, както и други фитохимични компоненти, присъщи на целите плодове, насърчаващи здравето. Заради всичко това не си струва да започнете деня си с такъв сок, защото на практика приемате чаша захар и още редица вредни вещества.

Бургери, сандвичи, картофи, чипс и др. подобни
Първото, което трябва да знаете е, че в тях се съдържат много въглехидрати и колбаси от преработено месо, съдържащо сериозно количество антибиотици. Тези храни нямат никаква хранителна стойност и могат да ви донесат само наднормено тегло и допълнително количество холестерол. Добре е да знаете, че прекомерната консумация на картофен чипс води до ракови заболявания, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар