Няма да повярвате до колко сериозни здравословни проблеми води липсата на интимни отношения при жените
Здраве

Няма да повярвате до колко сериозни здравословни проблеми води липсата на интимни отношения при жените

До този проблем може да се стигне и поради още няколко причини

Учените алармират, че дългата липса на интимни отношения при представителките на нежния пол води до сериозни здравословни проблеми.

Всеизвестен е фактът, че редовните и добри интимни отношения, подсилват значително имунитета. Освен това намаляват неколкократно болката и понижават нивата на стреса. Казано с други думи интимната близост носи не само наслада, а и здраве.

интимни отношения
До този проблем може да се стигне и поради още няколко причини

Какво се случва обаче, ако дълго време сте лишени от интимна близост?
Резултатите от ново проучване сочат, че немалка част от дамите, които дълго време са лишени от интимна близост, изпадат в тежка депресия. Освен това тези дави усещат парене и сърбеж в интимната област, без наличието на каквито и да било здравословни проблеми или пък някаква инфекция.

Казано с други думи, интимните преживявания, са от изключителна важност за женското здраве. Дългата липса на секс може да доведе до вагинална атрофия (изтъняване на вагиналните стени).
Медиците посочват, че тази атрофия може да бъде породена от различни причини и нередовните интимни отношения, са сред основните.

Дами, не си причинявайте всички тези проблеми

Интимната близост носи наслада, която спомага за кръвообращението, а то на свой ред насища мускулите с кислород. По същата причина хората ходят на фитнес и правят упражнения, за да са във форма.

Разбира се дългата липса на интимна близост далеч не е единствената причина, която би могла да доведе до вагинална атрофия. Сред факторите, водещи до този здравословен проблем, са и пушенето, както и естественото раждане.
Тук е мястото да подчертаем, че едно, две или три естествени раждания не могат да ви причинят този проблем. Става въпрос за серийни раждания, които несъмнено износват до голяма степен организма.

За пушенето е излишно да говорим, защото за него се е изговорило и изписало достатъчно много. Факт е, че то уврежда сериозно здравето ви и съкращава значително живота ви. Неслучайно преди няколко години здравните експерти решиха да онагледят проблемите, до които би могло да доведе то. Въпреки това мнозина ги пренебрегват, а някои дори си купиха специални кутии, за да скрият нелицеприятната гледка. Те обаче не си дават сметка, че могат да бъдат сполетени от същите тези проблеми.
Въпреки това всеки сам прави своя избор за начина, по който да живее живота си и нещата, на които да се посвети.

Не на последно място сред причините, водещи до вагинална атрофия се нарежда и менопаузата. Това не е изненадващо като се има предвид факта, че през този период се намалява значително производството на естроген от организма, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар