Този домашен компрес облекчава мигновено болките в ставите
Здраве

Този домашен компрес облекчава мигновено болките в ставите

Струва жълти стотинки, а върши чудеса

Малцина са хората, които имат щастието да не са измъчвани от болките в ставите.

Обикновено болките в ставите засягат най-често коленете, тъй като ги амортизираме ежедневно. Въпреки това често пъти подхождаме пренебрежително дори и към тях, докато не ни заболят силно. Тогава настъпва истинският ад.

Трябва да знаете, че колкото стъпки сте направили в живота си, толкова пъти коленете са поели тежестта на тялото ви. Към това можете да добавите и физическите натоварвания и нараняванията. Тъй като коленете са сред най-работливите части на тялото, са и най-податливи на износване.

болките в ставите
Струва жълти стотинки, а върши чудеса

Обикновено болките в ставите се определят като възрастов проблем. Обичайно стартират на средна възраст и продължават до дълбоки старини.
Неофициалните данни сочат, че почти всеки трети човек е наясно какво е да страдаш от болки в ставите.

Ако проблемите със ставите са все още с ниска или средна толерантност, има шанс да се избавите от тях, както и да намалите подуването и възпалението.

Обърнете им нужното внимание, преди да е станало твърде късно

Ето как да се избавите от болките в ставите:

Така и не е ясно кой е основоположникът на тази лечебна смес, но е факт, че тя действа безотказно. Достатъчно е да смесите два активни компонента и да ги приложите като мазило. Въпреки ефикасността си, това мазило е лесно за направа и е евтино.

Болката в ставите несъмнено е проблем, който иска помощ. Колкото и изненадващо да ви звучи, хрущялът, менискусът и синовиалната мембрана (вътрешният слой на ставния сак), не са снабдени с рецептор за болка. Проблемите с тези части на ставите са съпроводени от производството на аналгетик. Именно те дразнят рецепторите за болка.

При все, че мазилата и компресите не оказват пряко влияние върху дълбоките механични увреждания и не са в състояние да излекуват деформацията на ставите (артроза), те все пак могат да ви избавят от болката.

За да си приготвите това вълшебно мазило, което гарантирано ще ви избави от болките в ставите, са ви нужни аспирин и мед. Счукайте на прах 2 таблетки аспирин и прибавете 1 ч.л. чист пчелен мед. Имайте предвид, че това количество е достатъчно за една процедура. Ако смятате, че ще са ви нужни повече, увеличете дозата съобразно пропорциите.

Покрийте сместа със стреч фолио и оставете да престои в топло помещение, в продължение на 10 дни. След това можете да нанасяте от мазилото върху проблемната област. Можете да го използвате и като компрес. Най-добре е отгоре му да поставите вълнен плат, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар