Полезни съвети за хората от кръвна група 0, които ще им помогнат да живеят по-дълго, в добра кондиция и емоционална сила
Здраве

Полезни съвети за хората от кръвна група 0, които ще им помогнат да живеят по-дълго, в добра кондиция и емоционална сила

Би било добре да се съобразите с тези съвети

Израелската диетоложка Линор Шахер е категорична, че именно вашата кръвна група е вътрешната ви химия и ключът, отключващ мистериозните болести, дълголетието, емоционалната сила и добрата кондиция.

Ето и съветите, които е препоръчително да спазвате според вашата кръвна група:

Кръвна група 0
Всеки е наясно, че тя е най-старата кръвна група и е универсален кръводарител. Тези хора притежават изключително силна имунна и храносмилателна система. Условно ги определят като „месоядни“, тъй като за тях консумацията на месо и протеини е жизнено необходима. В същото време трябва да сведат до минимум приема на въглехидрати и да ограничат сериозно мазнините.

кръвна група
Би било добре да се съобразите с тези съвети

Хранителни препоръки за хората от нулева кръвна група
Имате свободата да избирате между няколко вида месо, но трябва да избягвате свинското, гъшето и бекона. Препоръчително е да заложите на консумацията на риба и по-специално на пъстърва, сьомга и хек. Не е препоръчително да консумирате октопод и хайвер. Противопоказни са ви и всички млечни продукти. Ако все пак ви се ядат такива, можете да си хапнете козе сирене.

Дори и през ум не ви минава каква важна роля има кръвната група

Що се отнася до прясното мляко, то най-добре би било да го заместите с овесени и оризови напитки. Можете да си позволите да хапвате до 2-3 варени яйца на седмица, но задължително рохки. За вас са изключително полезни зехтинът и лененото масло. За сметка на това трябва да избягвате слънчогледовото и царевичното олио.

Можете да хапвате спокойно шарен или червен боб, нахут и грах, но избягвайте лещата и соята. При все, че повечето зърнени храни имат неутрално отношение към здравето ви, добре е да стоите настрани от белите брашна и пшеницата.

Полезните за вас плодове и зеленчуци, са: сини сливи, смокини, броколи, чесън и кромид лук. Не би било добре да консумирате карфиол, картофи, ягоди, портокали и мандарини.
За вас алкохолните напитки, кафето и газираните напитки, са изключително вредни.
Вместо това приемайте чиста вода в големи количества. Полезните билки и подправки според кръвната ви група, са зелен чай, джоджен, салвия, риган, куркума и джинджифил.

Обикновено хората от вашата кръвна група често пъти страдат от дефицит на витамин В, което причинява умствена свръхактивност и хронична умора. Дефицитът на йод пък предизвиква болести на щитовидната жлеза. Калциевият дефицит може да причини ставни възпаления и остеопороза. Ензимният дефицит причинява чревни проблеми.

Добре е да не пренебрегвате нуждите от детоксикация на организма. В противен случай рискувате да попаднете в плен на гнилостни процеси в дебелото черво и различни проблеми със стомаха, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар