Полезни съвети за хората от кръвна група А, които ще им помогнат да живеят по-дълго, в добра кондиция и емоционална сила
Здраве

Полезни съвети за хората от кръвна група А, които ще им помогнат да живеят по-дълго, в добра кондиция и емоционална сила

Добре е да избягвате месото и месните продукти

Както вече стана ясно вашата кръвна група е основният ключ към мистериите на болестите и вътрешната ви химия. В същото време тя е пътят към добрата кондиция, емоционалната сила и дълголетието според израелската диетоложка Линор Шахер.

Ето какво е добре да знаете за кръвна група А:

Имайки предвид, че прародителите от тази кръвна група са били земеделци, са консумирали основно вегетарианска храна. Това означава, че храната на хората с тази кръвна група, трябва да е предимно растителна, имайки предвид характера на генетичния им код.

кръвна група
Добре е да избягвате месото и месните продукти

Хранителни препоръки за хората от кръвна група А
Добре е да избягвате месото и месните продукти. В случай, че все пак ви се хапва месо, най-добре е да заложите на пуешкото или пилешкото, но в малки количества и то не по-често от 2-3 пъти в седмицата. Препоръчително е да хапвате и речни риби като шаран и пъстърва.
Консумирайте млечни продукти в умерени количества, но избягвайте високомаслените. Позволено ви е да консумирате до 4 яйца на седмица.

Кръвната ви група е един от пътищата към добрата кондиция

За вас зехтинът и лененото масло, са изключително полезни. В същото време трябва да избягвате царевичното и сусамовото масло. Можете да консумирате елда, ечемик, тиквено семе и фъстъци, но избягвайте пшеницата и белите брашна.
Позволено ви е да консумирате в големи количества листни зеленчуци, моркови, лук, тиква, ряпа, краставици и др.

Що се отнася до плодовете, то тези, които са полезни за вас спрямо кръвната ви група, са сливи, череши, кайсии, лимони и смокини. Избягвайте бананите и цитрусовите плодове. Можете да си позволите кафе и червени вина, но бирата, алкохолните концентрати и спиртните напитки, не са препоръчителни за вас.
Полезните за вас билки са: женшен, риган, лайка и гинко билоба.

Обикновено хората от тази кръвна група страдат често от недостиг на ензими, което намалява отделянето на стомашна киселина и води до рак на стомаха.
Дефицитът на витамин Е пък може да се превърне в причина за появата на сърдечносъдови заболявания или кожни проблеми. Недостигът на витамин Ц води до интоксикация на клетките и скорбут. Дефицитът на витамин В ви лишава от способността да овладеете стреса.

Калциевият дефицит води до нервност, остеопороза и умора, а железният дефицит до анемия, диабет и ниски нива на кръвната захар, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар