Полезни съвети за хората от кръвна група В, които ще им помогнат да живеят по-дълго, в добра кондиция и емоционална сила
Здраве

Полезни съвети за хората от кръвна група В, които ще им помогнат да живеят по-дълго, в добра кондиция и емоционална сила

Избягвайте леща, нахут, ръж и пшеница

Няма да е грешка, ако кажем, че тази кръвна група принадлежи на щастливците.

Хората от тази кръвна група са се появили преди около 15 хиляди години преди Христа. Те са наречени условно чергари заради множеството миграции.
Тъй като тя е по-малко специфична в сравнение с предходните две, хората могат да се хранят доста по-свободно.

Хранителни препоръки за хората от кръвна група В
Що се отнася до месните продукти, то най-добре е да консумирате агнешко месо, телешко месо или пък дивечово такова. За сметка на това е добре да избягвате пилешкото и свинското.

кръвна група
Избягвайте леща, нахут, ръж и пшеница

Сред най-полезните за вас морски храни, са сьомгата, хекът и пъстървата, но стойте далеч от калмарите и раците. Разрешени са ви всички млечни продукти, с изключение на синьото сирене и сирене Рокфор. Можете да консумирате съвсем свободно яйца.

Що се отнася до бобовите и зърнените култури, то най-полезни за тази кръвна група, са ориз, просо и овес. Избягвайте леща, нахут, ръж и пшеница. За сметка на това можете да хапвате на корем плодове и зеленчуци. Най-полезни за вас, са зелето, патладжаните, краставиците, чушките, бананите, картофите, ананасът, гроздето и сливите.

Не случайно наричат хората от тази кръвна група „щастливци“

Трябва обаче да стоите далеч от царевица, нар и кокосови орехи. Можете да се наслаждавате на разнообразни напитки, но за вас не са препоръчителни газираните и концентратите.
Билките и подправките, които пасват най-добре на кръвната ви група, са магданоз, бъз, зелен чай и гинко билоба.

Хората от тази кръвна група често пъти страдат от дефицит на магнезий, което ги кара да чувстват хронична умора и да изпадат често в депресивни състояния.
Дефицитът на витамини от група В също може да доведе до депресия, както и до стресов дисбаланс. Дефицитът на цинк води до нисък имунитет и така тези хора стават лесна мишена на вируси и инфекции.
Недостигът на хром може да се превърне в причина да попаднете в плен на инсулинозависимия диабет.
Ензимният недостиг причинява язва и сериозни храносмилателни проблеми.

Съветът на специалистите е да следвате биологичния режим на бодърстване и сън. Хранете се често, но в умерени количества и сведете до минимум захарта. Когато спортувате, избирайте спортни занимания с по-слаби натоварвания. Добре е да дарявате кръв редовно, тъй като това не само ще засили имунитета ви, а и ще обнови кръвните ви клетки, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар