Полезни съвети за хората от кръвна група АВ, които ще им помогнат да живеят по-дълго, в добра кондиция и емоционална сила
Здраве

Полезни съвети за хората от кръвна група АВ, които ще им помогнат да живеят по-дълго, в добра кондиция и емоционална сила

Дефицитът на магнезий пък може да ви докара до главата диабет или сърдечносъдови проблеми

Кръвна група АВ, е най-младата. Тя е възникнала едва преди около 2000 години. Получила се е след миграцията и смесването на хората от кръвна група А и кръвна група В.

Добрата новина за вас е, че вие можете да консумирате смесена храна.

Хранителни препоръки за хората от кръвна група АВ
Месата, които е препоръчително да консумирате, са заешкото, пуешкото и агнешкото, от останалите стойте далеч. Можете да хапвате бяла риба, сардина, пъстърва, шаран и щука, но избягвайте раци и октоподи.

кръвна група
Дефицитът на магнезий пък може да ви докара до главата диабет или сърдечносъдови проблеми

Можете спокойно да консумирате всички млечни продукти като избягвате само онези от тях, които са високомаслени.
Не е препоръчително да консумирате повече от 4 яйца седмично. Що се отнася до растителните масла, е добре да избягвате слънчогледовото, царевичното и сусамовото. За сметка на това е добре да заложите на употребата на зехтин, ленено и фъстъчено масло.

Няма да сгрешите, ако наблегнете на консумацията на зърнени храни като бял и черен боб, ориз, просо и овес. Пшеницата, царевицата и елдата не са подходящи за вас. Консумирайте големи количества плодове и зеленчуци.

Всяка кръвна група има своите силни и слаби страни

Най-полезни за вас, съобразно кръвната ви група, са карфиол, чесън и листни зеленчуци. Що се отнася до плодовете, то е най-добре да консумирате смокини, ананас, череши, лимони и киви.
Можете спокойно да приемате кафе, чай, бира и вино, но стойте далеч от спиртните напитки и газираните напитки.
Подходящите за вас билки и подправки, са зелен чай, джинджифил, бъз и чесън.

Имайте предвид, че дефицитът на витамин С, който е често срещан при хората от вашата кръвна група, причинява понижаване на стомашните киселини.
Ако страдате от недостиг на антиоксиданти като селен, хром и цинк, рискувате да се стигне до дегенерация на клетките, както и до появата на кисти или ракови образувания.

Дефицитът на магнезий пък може да ви докара до главата диабет или сърдечносъдови проблеми. Имайте предвид, че недостигът на витамин Д е чест причинител на автоимунни заболявания.
Недостигът на пробиотици и ензими може да се превърне в причина за появата на различни алергии.

Препоръчително е да се храните често и на малки порции. По този начин ще улесните значително храносмилателния процес. Макар често пъти да пропускате закуската, трябва да знаете, че за вашата кръвна група именно тя е кралицата на храненията, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар