Няма да повярвате какви болести могат да ви докарат различните емоции (II част)
Здраве

Няма да повярвате какви болести могат да ви докарат различните емоции (II част)

Дори прекомерната радост може да окаже пагубно влияние върху здравето ви

Както вече стана ясно от първата част на този материал, емоциите могат да се превърнат в причина за редица болести.

Със сигурност, ако се замислите след като дадена ситуация вече е отминала, ще си кажете, че не си е струвало да се гневите толкова много, още повече като се сетите за всички онези болести, които могат да ви дойдат до главата заради това.

Ето и кои са емоциите, които се отразяват най-пагубно на състоянието ви и могат да ви доведат до главата редица болести:

болести
Дори прекомерната радост може да окаже пагубно влияние върху здравето ви

Завист
Задавали ли сте си въпроса какво ви кара да завиждате? Факт е, че всеки човек сравнява живота си с някого другиго. Всъщност цялата драма се състои в това, че не виждате всички аспекти на чуждото съществуване и нямате представа за проблемите, пред които е изправен другият човек.

Обикновено се виждат само положителните страни и това поражда чувството на завист. Имайте предвид обаче, че завистта е в основата на ужасни болести, които са в състояние да унищожат живота ви изцяло. Сред последиците от завистта, са тахикардията и хипертонията. Освен това завистта подкопава и здравето на храносмилателната система, а това на свой ред води до срив на имунитета.

Не на последно място трябва да посочим, че силата и продължителността на емоциите, също са от огромно значение. Казано с други думи – колкото по-дълго завиждате, толкова по-голям е шансът да попаднете под ударите на някоя от изброените по-горе болести.

Емоциите са от огромно значение за здравето ви

Обида
Оказва се, че обидата е една от най-опасните емоции. Понякога хората се терзаят в продължение на години заради дадена обида, без да могат да се отпуснат и да забравят. Ключът към щастието, е здравословният пофигизъм. Ще ви е от огромна полза, ако разберете, че обикновено бивате наранявани от дълбоко нещастни хора. Поради тази причина не трябва да обръщате внимание на думите им, защото те нямат нищо общо с вас, а с вътрешното им състояние. Истината е, че това кара обиждащите да се чувстват по-добре. Вие пък на свой ред не взимайте обидите им навътре, а ги подминете с насмешка.

Страх
Страхът е най-разрушителното от всички чувства, тъй като включва в себе си много емоции като гняв, тъга, завист и др. Ако се замислите вероятно ще си дадете сметка, че в нередки случаи именно страхът е този, който контролира до голяма степен живота ви. В допълнение с негова помощ можете да контролирате и манипулирате живота на околните. Голяма грешка е, че хората често пъти подценяват силата на мисълта и емоциите.

Радост
В радостта няма нищо лошо, но имайте предвид, че прекомерната радост може да окаже пагубно влияние върху сърдечносъдовата ви система. Освен това след огромната радост идва рецесия, когато се чувствате празни и всичко около вас ви се струва сиво и безжизнено, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар