Добре е да сте наясно с тези факти за вашата кръвна група
Здраве

Добре е да сте наясно с тези факти за вашата кръвна група

Определено ще са ви от полза

Тези факти за вашата кръвна група са от съществено значение и поради тази причина е добре да сте наясно с тях.

Вероятно сте чували многократно, че до голяма степен здравето ви зависи именно от това коя кръвна група сте.

В следващите редове ще научите отличителните черти на всяка група, както и най-важното, което трябва да знаете за вашата.

Ето и информацията, с която е добре да сте наясно:

кръвна група
Определено ще са ви от полза

I кръвна група (0- и 0+)
Тези хора, без значение дали резус факторът им е положителен или отрицателен, са със значително по-малък риск от развитие на сърдечносъдови проблеми, както и рак на стомаха. При тях обаче е доста висок рискът от развитието на стомашни язви, причинени от бактерията Хеликобактер пилори. Освен това те са и по-предразположени към затлъстяване. Уязвими са и по отношение на холерата. Шансът за зачеване на дамите от тази кръвна група, е двойно по-малък в сравнение с този на дамите от останалите кръвни групи.
Добрата новина обаче е, че хората от тази кръвна група, са много по-малко податливи на стрес, което ги прави значително по-устойчиви, предвид натовареното ежедневие, в което живеем. Тази им способност се дължи на факта, че след преживяно травматично събитие, при тях нивото на кортизола (хормона на стреса), спада значително по-бързо в сравнение с останалите хора.

Здравето ви до голяма степен зависи от нея

II кръвна група (А- и А+)
Тази кръвна група има един плюс за дамите и един минус за представителите на силния пол. Плюсът за дамите е, че шансът им за забременяване е доста висок. Що се отнася до минусът за мъжете, то той е свързан с това, че са склонни към пиянство.
И при двата пола обаче е доста висок рискът от появата на рак на стомаха, особено ако злоупотребяват с алкохола и прекаляват с пушенето.

III кръвна група (В- и В+)
При хората от тази кръвна група, е повишен рискът от развитие на рак на панкреаса. В същото време те имат и сериозни проблеми с паметта. Често пъти страдат от деменция, а понякога попадат и под ударите на болестта на Алцхаймер. Склонни са към язва и други възпаления, причинени от бактерии.
Добрата новина е, че те са с твърде бърз метаболизъм и могат да оформят мускули за раз време за разлика от останалите.

IV кръвна група (АВ- и АВ+)
При дамите с тази кръвна група, е доста висок рискът от развитие на рак на яйчниците, както и от прееклампсия – болестта на хипертонията. При тях е доста висок рискът и от инфаркт, както и от други сърдечносъдови проблеми, храносмилателни проблеми като хроничен гастрит или пък болестта на Крон. По-малко устойчиви са на стрес, но пък за сметка на това зрението им е много добро, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар