Тези храни топят безмилостно мазнините (I част)
Здраве

Тези храни топят безмилостно мазнините (I част)

Няма да сгрешите, ако ги добавите към менюто си

Ако и вие сте сред хората, които дълго време водят битка с мазнините, то следващите редове ще са ви от огромна полза.

За никого не е тайна, че мазнините далеч не са само естетически проблем, а представляват и сериозна заплаха за здравословното ви състояние. В този ред на мисли, трябва да се избавите от тях, без да отлагате повече във времето.

След като времето започна да се затопля, все повече дами започнаха да се замислят за външния си вид и то най-вече за килограмите. Ако обаче въпреки натрупаните излишни мазнини, не желаете да се впуснете в поредната мъчителна диета, то в следващите редове ще ви разкрием кои са правилните храни, които ще ви помогнат в битката с мазнините.

мазнините
Няма да сгрешите, ако ги добавите към менюто си

Вероятно сте наясно с факта, че всеки тип фигура има своите предимства и недостатъци. За да се избавите от мазнините, първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е храненето. Разбира се това далеч не означава, че трябва да се измъчвате като гладувате. Трябва обаче да заложите на консумацията на някои храни, които ще ви помогнат да се сдобиете с желаната фигура за сравнително по-кратко време, отколкото, ако спазвате диета.

Истината е, че тези храни ускоряват метаболизма, регулират храносмилателния процес и изхвърлят излишната течност от организма.

Този проблем далеч не е само естетически

Ето и кои са храните, които е препоръчително да добавите към менюто си, за да се избавите от мазнините:

Прясно мляко, кисело мляко, кефир, нискомаслена извара
Всички гореизброени продукти съдържат млечния хормон калцитрол. Той притежава свойството да премахва излишната мазнина от клетките. Освен това млякото и млечните продукти, са богати на протеини, които са от изключителна важност за организма.
В суроватката например се съдържа протеин, подпомагащ разграждането на подкожната мастна тъкан. В този ред на мисли не само трябва да заложите на приема на нискомаслени млечни продукти, а и да изберете най-пресните и качествени от тях, както и да са без добавки.

Джинджифил
Джинджифилът стимулира производството на стомашен сок, изгаря мазнините и ускорява значително метаболизма. В този ред на мисли той също може да се превърне във ваш верен съюзник в тежката битка с мазнините.

Овесена каша
Тя е изключително полезна за хората, които искат да се избавят от наднорменото си тегло, тъй като подобрява значително функционирането на храносмилателния тракт.

Зеле
Всеизвестен е фактът, че всички видове зеле са с високо съдържане на фибри. В този ред на мисли, няма да сгрешите, ако добавите към менюто си който и да било от тях. Освен това този продукт е нискокалориен и е един от най-добрите варианти за задоволяване на глада, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар