Ето защо коремът ви е голям
Здраве

Ето защо коремът ви е голям

Обърнете внимание на храните, които консумирате

Ако си задавате въпроса защо коремът ви е голям, то трябва да знаете, че отговорът не е еднозначен.

Причина за това може да бъде подуването, което създава сериозен дискомфорт.

Ето и останалите причини, които ви оставят с усещането, че коремът ви е голям:

коремът
Обърнете внимание на храните, които консумирате

Храна
Количеството храна, което приемате, е определящо за размера на корема ви, както и за килограмите ви като цяло. Освен това е много важно на каква храна залагате. Ако се тъпчете предимно с въглехидрати, няма нищо изненадващо в това, че килограмите ви се трупат и коремът ви става все по-голям.
Освен това имайте предвид, че ако храната, която консумирате, е трудна за смилане, допринася за подуването на стомаха. Поради тази причина е добре да избягвате пикантните храни, както и бързото хранене.

Количеството храна
От огромно значение е и количеството храна, което поглъщате ежедневно. Колко пъти сте спазили правилото храната, която консумирате да не надвишава големината на ръката ви, свита в юмрук? Нали знаете, че стомахът ви е точно толкова голям. Това означава, че всяко количество над този „размер“ ви създава тежест, тъй като преяждате. Много е важно да се храните балансирано и да не оставате гладни, нито пък да преяждате.

Обърнете сериозно внимание на консумираното количество храна

Алкохол
Алкохолът също играе огромна роля не само за размера на корема ви, а и като цяло за усещането за комфорт. Той може да доведе до различни проблеми като например подуване, газове или болка.

Сокове и газирани напитки
Коремът ви може да се подуе и от приема на твърде големи количества сокове и газирани напитки. Излишно е да споменаваме колко вредни са те, защото по тази тема се е изписало и изговорило много. Факт е, че те са пълни с отрови. Ако наистина ви се пие някакъв сок, то най-добре е да си направите фреш или смути от пресни плодове или зеленчуци.

Характерното при подутия корем е, че той е по-плосък сутрин, докато в следобедните часове започва да набъбва като балон. С напредването на часовете подуването се увеличава поради натрупване на газове или в резултат на лошо храносмилане.

Този проблем може да засегне не само дамите с наднормено тегло, а и тези, които нямат проблем с килограмите. Обикновено се дължи на непоносимост към някои хранителни продукти, алергия или банти черва. Всички тези проблеми се появяват при консумацията на неподходяща храна.

Ако сте свикнали да консумирате едни и същи храни, ще ви е по-трудно да разберете, че имате непоносимост към тях или част от тях. Най-често срещаната непоносимост е към лактозата, алкохола, пшеницата, маята и глутена, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар