Ето как да се избавите от миризмата на старост (I част)
Стил в живота

Ето как да се избавите от миризмата на старост (I част)

Не е трудно, но е нужно постоянство

Главният виновник за характерния аромат на възрастните, по известен като миризмата на старост, е химичното съединение 2-ноненал.

Истината е, че организмът започва да произвежда това съединение след 30-годишна възраст. То представлява ненаситен безцветен алдехид, предизвикващо протичането на специфична химическа реакция в човешкото тяло.

миризма на старост
Не е трудно, но е нужно постоянство

С напредването на възрастта се увеличава производството на мастни киселини в кожата, а в същото време намалява производството на антиоксиданти. Произведените от тялото мастни киселини се окисляват, което води до значително нарастване на обема на 2-ноненал

При все, че често пъти хората с подобна миризма биват упреквани в недобра лична хигиена, то истината е, че тя е неразделна част от телесния аромат, появяващ се с напредването на възрастта.

Между 30 и 40-та година, кожата започва да влошава антиоксидантната си защита. Освен това за увеличеното производство на 2-ноненал допринасят и хормоналните промени, настъпващи с възрастта не само в женското, а и в мъжкото тяло.

На практика това означава, че кожата става значително по-слаба, а естествените й масла се окисляват по-бързо с увеличаването на производството на 2-ноненал.
Тъй като това химично съединение е неводоразтворимо, то остава върху кожата въпреки редовните хигиенни процедури.

Основната причина за миризмата на старост е химичното съединение 2-ноненал

Поради тази причина миризмата на старост се запечатва върху дрехите дори и в най-чистата среда.
Ако и вие сте на възраст, надхвърляща 30 години, вероятно вече си задавате въпроса как можете да се избавите от миризмата на старост.

Истината е, че здравословният начин на живот играе огромна роля, тъй като именно той може да сведе до минимум производството на химичното вещество, което е главният виновник за този аромат.

Казано с други думи, за да притъпите миризмата на старост, ще ви помогнат редовните тренировки, избягване на стресови ситуации, въздържание от алкохол и тютюнопушене, прием на здравословна храна, пиене на достатъчно вода, както и достатъчно почивка.

Що се отнася до продуктите за лична хигиена, трябва да знаете, че при производството на обикновен сапун се използват редица ароматизатори за отстраняване на неприятните миризми. В състава му можете да откриете амоняк, триметиламин и сулфиден кислород, пропионова киселина (съдържаща се в потта) и изовалерианова киселина.

Въпреки това, всички те са неефективни в елиминирането или неутрализирането на 2-ноненала
Освен всичко друго е нужно да полагате и специална грижа за кожата. Според японска козметична марка, съчетанието между райска ябълка и зелен чай, е отлично средство за грижа за кожата.

Танините, съдържащи се в екстракта от райска ябълка помагат да отмиването на ноненалите. На свой ред антиоксидантите, съдържащи се в зеления чай пък детоксикират кожата и удължават действието на дезодориращите ефекти.

Можете да се възползвате от това откритие на японските козметици и да си приготвите в домашни условия настойка от райска ябълка и зелен чай, благодарение на която да се справите с упоритите ноненали, пише retro.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар