Ето как да се избавите от миризмата на старост (II част)
Стил в живота

Ето как да се избавите от миризмата на старост (II част)

Тези средства наистина действат безотказно

Както вече споменахме в първата част на този материал, основният виновник за появата на миризмата на старост, е химичното съединение 2-ноненал.

След 30-та година организмът започва да произвежда това химично съединение, представляващо безцветен алдехид. Именно той предизвиква протичането на специфична химическа реакция в човешкото тяло.

миризмата на старост
Тези средства наистина действат безотказно

Освен това с напредването на възрастта се увеличава и производството на мастни киселини в кожата, а значително намалява производството на антиоксиданти.
Окисляването на произведените от тялото мастни киселини, води до значително нарастване на обема на 2-ноненал.

Въпреки, че често хората с такъв аромат биват упреквани в недобра лична хигиена, то трябва да знаете, че миризмата на старост, е неразделна част от телесния аромат, появяващ се с напредването на възрастта.

Съществуват няколко ефикасни природни средства, които могат да са ви от помощ в борбата с миризмата на старост. Ето кои са те:

Сок от репички
Нужно е да настържете няколко репички и да изстискате сока им или пък да ги пуснете в сокоизстисквачката, ако разполагате с такава. След това натопете памучен тампон или марля в получения сок и обтрийте подмишниците, както и останалите проблемни части от тялото, които предварително сте измили. Тази процедура се повтаря ежедневно.

С напредването на възрастта се увеличава и производството на мастни киселини в кожата

Сода бикарбонат
Хлебната сода също дава добър резултат. Нужно е да разтворите 1 ч.л. от нея в 200 мл. вода. След това намокрете памучен тампон или марля в разтвора и забършете проблемните участъци и подмишниците. Излишно е да споменаваме, че тази процедура трябва да се прави, след като сте се измили.

Евкалиптово масло
Разтворете евкалиптовото масло във вода в съотношение 1:1 и мажете тялото си с тази смес.

Градински чай
Отварата от градински чай, е естествен дезодорант, който ще ви помогне да се справите с миризмата на старост.

Дъбова кора
Смесете 1 с.л. отвара от дъбова кора с 1 с.л. лимонов сок. Всяка вечер преди сън, обтривайте тялото си с тази смес.

Катранен сапун
Истината е, че катраненият сапун ще ви е от огромна полза, тъй като се справя отлично с бактериите.

Не трябва да забравяте, че миризмата на старостта, е естествена част от процеса на стареене. При все, че мнозина не харесват този аромат, то други го свързват с любимите си спомени от детството и най-вече с бабите и дядовците си.

Освен това трябва да сте наясно и с факта, че болестите и приема на различни медикаменти, също променят аромата на човека. В този ред на мисли всички знаем, че възрастните хора приемат доста лекарства. Така например някои от тях увеличават изпотяването, пише retro.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар