Здраве

Нормализирайте работата на щитовидната жлеза и се избавете от…

Не забравяйте, че всички системи в организма, са свързани

При все, че щитовидната жлеза е един от най-важните органи в човешкото тяло, обикновено хората не обръщат достатъчно внимание на състоянието й.

Съветваме ви да обърнете сериозно внимание на тялото си, в това число и на щитовидната жлеза.

Здравните специалисти алармират, че все по-голяма част от обществото страда от здравословни проблеми, дължащи се на приема на нездравословна храна, нездравословни диети или пък абсолютно нездравословен начин на живот.

щитовидната жлеза
Не забравяйте, че всички системи в организма, са свързани

Затлъстяването е един от проблемите, който напоследък засяга все по-голям процент хора. Най-притеснителното в случая е, че възрастовата граница, е спаднала драстично и от затлъстяване страдат все повече деца. При все, че много от родителите се радват, когато децата им приемат огромни количества храна, всъщност това е доста притеснително, тъй като затлъстяването не се лекува никак лесно.

Вероятно ще се запитате каква е връзката между щитовидната жлеза и затлъстяването и има ли изобщо такава. Истината е, че има. Щитовидната жлеза произвежда хормони, които регулират много от функциите на организма. Именно тези хормони са отговори и за правилното функциониране на метаболизма.

Недостатъчното производство на хормони от страна на щитовидната жлеза може да доведе до ударно напълняване. Проблемите с тази жлеза обикновено са автоимунни и възникват главно поради възпалението й.

Състоянието на щитовидната жлеза е от огромно значение за цялостното ви здравословно състояние

Проблемът може да се прояви след време, не е задължително това да се случи веднага. Имайте предвид, че лошото хранене също може да причини сериозни проблеми, свързани с тази толкова важна жлеза в човешкото тяло.

Наличието на проблеми с щитовидната жлеза може да причини умора, възпалено гърло, болки в мускулите и ставите, промени в телесната температура, сухота, намалена чувствителност и не на последно място – напълняване.

Специалистите са категорични, че ако имате проблем с тази жлеза, трябва да избягвате употребата на растителни масла, особено на соевото. Трябва да обърнете внимание и на съдържанието на продуктите, които използвате, защото те често се приготвят именно със соево масло.

Най-добре е да го замените с кокосовото масло. При все, че то е продукт от наситени мазнини, спомага за ускоряването на метаболизма и същевременно увеличава енергията.
Освен това, съдържащата се в него лауринова киселина действа укрепващо на имунната система. Неслучайно специалистите сочат кокосовото масло като мощно оръжие срещу високите нива на лошия холестерол.

Освен това е добре да добавите към менюто си репички, боб, ягоди, боровинки, както и други храни богати на йод. Изпивайте по два литра вода всеки ден и най-важното – не водете заседнал начин на живот, тъй като той действа пагубно върху всички системи в организма, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар