Витамин Д и ползите за женското здраве
Здраве

Витамин Д и ползите за женското здраве

Той наистина е от огромно значение за организма

Едва ли има човек, който да не е наясно с факта, че за да е в добро здраве, всички системи в организма трябва да работят в хармония.

В този ред на мисли витамин Д е от огромно значение за постигането на този ефект, особено що се отнася до женското здраве.

Вероятно е излишно да споменаваме, че също така важна роля играе начина на живот, който водим, как успяваме да релаксираме от стреса и не на последно място – недопускане на дефицит на важни витамини и хранителни елементи.

витамин Д
Той наистина е от огромно значение за организма

Нужните витамини можем да си набавим чрез редовната консумация на плодове, зеленчуци, млечни продукти, морски дарове и др. от особена важност за женското здраве обаче, е витамин Д.

Една от най-големите ползи за женското здраве от този витамин е, че оказва огромно влияние върху настроението. Всеки знае, че преобладаваща част от представителките на нежния пол, са с доста променливо настроение. То до голяма степен може да се дължи и на недостиг на витамин Д.

За да помогнете на организма си да синтезира достатъчно количество от този витамин, е нужно да се излагате по-дълго време на слънчева светлина. Факт е, че през зимните месеци няма как да се радваме толкова активно на слънчевите лъчи, но пък за сметка на това можем да наваксаме през пролетта и лятото.

Витамин Д е един от ключовите фактори за добро здраве

Ако не само, че не се излагате достатъчно дълго време на слънце, а и менюто ви е бедно на храни, съдържащи този витамин, то тогава неизбежно ще се появи недостиг на витамин Д.

Както вече споменахме, той е от особена важност. Една от важните роли, които изпълнява, е засилването на имунната система. По този начин намалява значително риска да попаднете под ударите на настинки, особено в преходните сезони.

Наред с всичко останало, витаминът способства за по-хубава и свежа кожа. Този витамин играе много важна роля за баланса, особено при страдащите от псориазис като намалява неразположенията им.

Забавя значително стареенето и се грижи за сърцето. Наред с подобряването на състоянието на скелетната система и кожата, той носи огромни ползи и за състоянието на кръвоносната система. Казано с други думи „слънчевият витамин“, както мнозина го наричат, не само може да намали вредното влияние, което оказва ежедневния стрес върху сърцето, а и да подпомогне поддържането на кръвоносните съдове в добро здраве.

Вероятно ще се съгласите с нас, че динамиката на съвременното общество е доста висока и понякога се отразява пагубно върху енергията ни като я изчерпва почти докрай. Наред с витамин С и магнезият, витамин Д също е от огромно значение за поддържането на добри енергийни нива. Той ще ви помогне да сте достатъчно продуктивни през целия ден, пише blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар