Внимание! Това са храните-убийци, които консумирате ежедневно
Здраве

Внимание! Това са храните-убийци, които консумирате ежедневно

Най-добре е да ги изключите от менюто си или да сведете употребата им до минимум

Здравните специалисти алармират, че през последните няколко години храните-убийци присъстват все по-често на трапезата ни.

Именно те са в основата на редица онкологични заболявания, които стават все по-прогресивни. При все, че редица лекари и водещи учени се опитват да решат този изключително наболял проблем, то всеки човек може да се защити и сам. Единственото, което трябва да направи, е да ограничи консумацията на някои продукти.

храните-убийци
Най-добре е да ги изключите от менюто си или да сведете употребата им до минимум

Ето кои са храните-убийци, които трябва да изключите от менюто си:

Газирани напитки и захар
Едва ли се изненадвате, че водещи в списъка с храните-убийци, са рафинираната захар и газираните напитки. Неслучайно тези напитки се считат за изключително опасни. Причината за това е, че в тях се съдържа особено опасния канцероген – 4-метилимидазол. Натрупването му в тъканите на стомашно-чревния тракт може да причини сериозни увреждания на вътрешните органи.

Американски токсиколози и невролози дори твърдят, че този канцероген може да достигне до мозъка, разтваряйки се в кръвта ни.
При все, че различните подсладители, присъстващи в диетичните напитки до неотдавна се считаха за безвредни, се оказва, че това далеч не е така.

Противно на общоприетото мнение, захарта сама по себе си не предизвиква онкологични заболявания. Въпреки това, ако вече има диагностицирано такова заболяване, добре е да изключите категорично тези продукти от менюто си.

Кафе и мазни храни
Пържените и преработени меса, помагат активно на онкологичните заболявания да „изразходят“ всички ресурси на тялото. Поради тази причина още през 2015 година Световната здравна организация включи в списъка на опасните продукти колбасите, шунката, беконът и останалите месни преработени продукти.

Най-добре е да забравите за тези храни и напитки

Учените твърдят, че растителното масло и готвенето на висока температура, могат да се превърнат в основния катализатор за появата на ракови заболявания.
През миналата година разтворимото кафе от вендинг машините, бе признато за една от най-опасните напитки. Канцерогенът акриламид, съдържащ се в него, може да провокира съдови проблеми, както и редица други сериозни заболявания.

Консерви и Fast Food
Бисфенол-А, е признат от Агенцията за опазване на околната среда на САЩ за една от най-токсичните субстанции за организма.
Учените са категорични, че Бисфенол-А разрушава черния дроб и променя генетичните характеристики на потомството.

Също толкова опасна е и храната, приготвена в масло за многократна употреба. Обикновено този метод на готвене се прилага в големите и малките вериги за бързо хранене. При този метод се образува друг от най-токсичните канцерогени – бензипрен.
Той засяга не само черния дроб, а се отразява неблагоприятно и на костния мозък, предизвиквайки левкемия.

Пуканки
Несъмнено те са любимата храна на киноманите. Преди няколко години учените откриха в тях консерванта пропилгаллат, който се съдържа дори в моторно масло. Пуканките, приготвени в микровълновата изпълват черния дроб с мазнини, нарушавайки правилното му функциониране. Това пък на своя ред може да предизвика затлъстяване, което води до редица други здравословни проблеми, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар