Тези признаци сигнализират за намален имунитет
Здраве

Тези признаци сигнализират за намален имунитет

Често пъти се смята, че причините за тях са други

Световната здравна организация алармира, че 70% от българите страдат от намален имунитет.

Разбира се това далеч не означава, че те ще се разболеят със сигурност, но все пак съществува известен риск това да се случи.

В следващите редове ще ви разкрием как да разберете, че е време да действате активно, за да подсилите защитните сили на организма си. Мнозина разбират, че страдат от намален имунитет едва, когато се разболеят. Това означава, че проблемът е много по-сериозен, тъй като болестта ще отслаби допълнително организма ви.

намален имунитет
Често пъти се смята, че причините за тях са други

Същевременно съществуват редица сигнали, които алармират за намален имунитет, както и че трябва да подпомогнете организма си, особено при настъпващата пролет.

Ето кои са те:

Разконцентрирано внимание
Невъзможността да се концентрирате върху дадена задача или ангажимент, може да е признак на намален имунитет. Обикновено в повечето случаи този признак се обяснява с разсеяност или разстройство в дефицита на вниманието, докато той е изключително ясен симптом за намален имунитет.

Истината е, че човек изпитва невъзможност да се концентрира върху каквото и да било, тъй като тялото му изпитва сериозен проблем в защитата си. Поради тази причина то акумулира всичките си сили за резерв. Естествено в този момент няма как да се справите с много задачи, така че най-добре е да не се и опитвате, ако не искате да претърпите пълен крах.

Грижете се добре за имунитета си

Стомашно-чревно разстройство
Често пъти стомашно-чревното разстройство се свързва с проблеми с храносмилателния тракт като отравяне или неправилно хранене. В действителност обаче в нередки случаи, то е причинено именно от намален имунитет. А всяка лигавица, в която живее условно патогенна флора, реагира на това. Червата са един от най-големите органи с тази флора.

Когато защитните сили на организма са сведени до минимум, полезната флора умира, тъй като патогенната я потиска. Това поражда стомашно-чревни проблеми. Може да усетите и подуване на стомаха, както и разстройство. Съответно те могат да бъдат придружени от гадене, а понякога и от повръщане.

Сънливост и умора
Обикновено, когато изпитват постоянна нужда от сън, повечето хора го приемат като знак за преумора. Истината обаче е, че именно сънливостта и постоянното усещане за умора, са сред първите симптоми за намален имунитет. Те се появяват, тъй като организмът ви е изчерпан и започва да събира запаси в случай на непредвидена атака от инфекции.

Много е трудно да разграничите имунната умора от тази, появяваща се след стрес. Това, което може да ви помогне да разрешите дилемата, са съпътстващите я признаци.
Така например, ако тя е породена от слаб имунитет, бива придружена от вирус на херпес симплекс, появяващ се 1-2 пъти седмично. Като помощен маркер може да ви послужи и появата на пъпки по лицето.

Кожните обриви и увеличените лимфни възли, също често пъти са знак за намален имунитет, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар