Ето кои са видовете главоболие и каква е причината за тях (II част)
Здраве

Ето кои са видовете главоболие и каква е причината за тях (II част)

Не трябва да пренебрегвате нито едно от тях

След като в първата част на този материал ви запознахме с някои от видовете главоболие и причините за тях, в следващите редове ще ви запознаем с останалите видове.

Както стана ясно причините за всяко едно главоболие може да са различни. Съответно лечението винаги бива съобразено с причините за неговото възникване.

главоболие
Не трябва да пренебрегвате нито едно от тях

Ето кои са останалите видове главоболие:

Главоболие, свързано със синусите
Това главоболие е предизвикано от натрупване на налягане в синусите около носа, челото и бузите. Болката се усеща като изключително силна и дълбока. Тя се засилва още повече при резки движения или напрягане на главата. Лечението се подбира в зависимост от тежестта на синузита, предизвикал това главоболие. То може да бъде с прости аналгетици, антибиотици, антихистамини, препарати срещу отока в носа и дори кортикостероиди.

Главоболие, причинено от прекомерната употреба на лекарства
Както вече стана ясно, то е предизвикано от прекомерната употреба на медикаменти, най-вече обезболяващи. Болката обикновено е тъпа. Такова главоболие по принцип се появява при пациенти, които от доста време използват високи дози болкоуспокояващи средства.

Не подценявайте нито един от видовете главоболие

В такава ситуация е препоръчително да се установи приема на медикамента за известно време, ако това е възможно. По този начин ще дадете възможност на организма да се избави от излишъците от този медикамент. Отначало спирането на лекарството може да доведе до усилване на главоболието. След няколко дни обаче състоянието ви несъмнено ще се подобри и ще се почувствате много по-свежи и изпълнени с енергия.

Хормонално главоболие
Този тип засяга предимно представителките на нежния пол. Вероятно се досещате, че те попадат под неговите удари в дните около месечния цикъл. То също така може да се появи по време на бременност, менопауза или пък в резултат на употреба на хормонални медикаменти.

Във всички тези случаи можете да си помогнете до известна степен като внесете някои промени в начина ви на живот. При все, че не става въпрос за кардинални промени, които да преобърнат изцяло живота ви, то те несъмнено ще го подобрят, тъй като ще ви освободят от болката.

Става въпрос за промени от рода на осигуряване на достатъчно време за сън, при това здравословен, понижаване на нивата на стрес и редовно хранене. Нито една от тези промени не е невъзможна, но със сигурност ще ви е нужна по-добра организация на времето, за да си ги позволите.

В повечето случаи при наличието на този тип главоболие могат да ви помогнат и простите аналгетични медикаменти, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар