Натурални домашни лекове при ларингит
Здраве

Натурални домашни лекове при ларингит

Всички те действат безотказно

В следващите редове ще ви разкрием няколко натурални домашни лека при ларингит.

За никого не е тайна, че този здравословен проблем представлява възпаление на гласните струни, водещо до временна загуба на гласа, дразнене на гърлото и пресипване на гласа.
Ларингит може да се появи в резултат на натоварване на гласните струни, вирусна инфекци, киселинен рефлукс или настинка.

ларингит
Всички те действат безотказно

При все, че появата на ларингит не се смята за сериозен здравословен проблем, то той със сигурност причинява дискомфорт.
За да се справите по-бързо с него, ще ви предложим няколко ефикасни домашни средства.

Ето ги и тях:

Чай от женско биле (сладък корен)
Тази билка е изключително подходяща при ларингит, тъй като не само помага за намаляване на кашлицата и облекчаване на болката, а и елиминира раздразнението. За приготвянето на една чаша билков чай, ви е нужна 1 с.л. изсушен сладък корен, добавена към чаша вода. Варете чая в продължение на 3-5 минути. Приема се по няколко пъти на ден.

Всички изброени лекове действат безотказно

Джинджифил
Съдържащите се в него активни вещества ще ви помогнат да се справите с болката и да овладеете възпалението. Освен това той е с мощно антибактериално действие, което го прави изключително полезен при настинка. Може да се добави към топъл чай под формата на прах. За да си направите чай от джинджифил, е нужно да нарежете на тънко няколко кръгчета корен от джинджифил, който сте обелили предварително. След това ги добавете към чаша вряла вода и ги оставете да се варят в продължение на десет минути. Можете да добавите и малко мед. Приемайте по няколко пъти на ден.

Ябълков оцет
Той също притежава силни противовъзпалителни и антибактериални свойства, подпомагащи успокояването на гласните струни и облекчаващи инфекцията. За да си приготвите лечебен разтвор, е нужно да смесите 2 с.л. натурален ябълков оцет с 1 ч.ч. вода и 1 ч.л. мед. Пийте по една чаша от тази смес два пъти на ден или я използвайте за гаргара.

Мед и лимонов сок
За лимона е всеизвестно, че е с мощни антибактериални свойства, докато пчелния мед е изключително подходящ за справяне с различни възпаления. В съчетание тези два продукта ще ви върнат гласа и ще облекчат раздразнението на гърлото само в рамките на ден. За целта е нужно да смесите по 1 с.л. мед и прясно изцеден лимонов сок. Приемайте това количество по 2 пъти на ден, пише framar.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар