Драмата продължава – Как загубих и върнах живота си за няколко месеца – част 11
Взаимоотношения Лична драма

Драмата продължава – Как загубих и върнах живота си за няколко месеца – част 11

Продължава драмата за живота ми, която се разигра в рамките на няколко месеца …

Драмата...
Драмата…

Част 11

21 юли – четвъртък – изписват ме! Цвети дойде да ме вземе. Занесох нещата на Мария. Слязохме от рейса пред новия магазин, защото видяхме обявата, че търсят продавачка. Утре започвам – пробно 3 дни.

Прибрах се в къщи, а Иван седи на маса в неизмазания хол, сред купища от боклуци – бил контузен! Паднал от скелето и сега се лекува. За това не могъл да дойде да ме види в болницата и добави:

-Казах на Йордан да дойдем при теб, ама той – не ме интересува!

И синът ми каза, че само Иван го е питал как е и има ли нужда от нещо…

Както си седим и си говорим влиза жена, запознават ни – Катя! Вцепених се! Добре, че седях, иначе щях да падна! Но тя не знае коя съм, защото говорят с Иван обидни коментари по адрес на Йордан. Пак ставаше въпрос за пари и сметки и че той харчи безотговорно, но сега вече ще си намери майстора, защото Катя е тук, това половината е нейно и тя ще командва! И да не си посмял да му дадеш парите, взимаш ги от попа и даваш на Дани! Ако ги вземе той, ще ги похарчи и на детето нищо няма да даде!”

А Иван: – Той е взел повече, отколкото е работил! Не бой се! Аз си знам работата — нищо повече няма да му дам! – така заговорничат.

Добро представяне! Аз се направих, че не ме интересува и отидох да си оправя нещата, защото идвам от болница, все пак! Катя: – А може ли да видя какво е направено?

-Да, разбира се, заповядай!

Отворих стаите. Дойдоха Кирил и Дани.Поздравихме се! Огледаха, коментираха, че има още работа – не е довършено, стените са на шпакловка. Споменах за Елвира, приятелка на Станислава, която каза, че това е последен писък на модата! Леле! Като чу „Станислава” Катя избълва злоба!:

-Не ми говори за Станислава! Тая нищо не разбира! Не искам да я виждам и да чувам за нея!

Онемях! Знаех защо я мрази. Тя и Митков са помогнали на Йордан да влезе в болница и да се излекува, когато Катя го е оставила в къщи на легло и го е чакала да мре! Да, ама не! Оживял е, въпреки нейното старание да го съсипе! Много го мрази! Тя просто живее, за да трови неговия живот.

Добре, че Цвети се обади, за да се махна от там! Брокерката Петя е намерила купувач за имота, който продаваше някъде около Своге. Още утре ще плати капаро! Това е късмет за детето – Георги, защото в неделя има кръщене, а без пари трудно се организира такова събитие! Прибрах ее вечерта и оставих лампата да свети! Йордан се прибра към 2 часа – работеше с някакво такси. Не можех да мигна, камо ли да спя!

Това беше краят на връзката ми с него! Знаех го, осъзнавах го, но не исках да го приема! Този край! Той беше неизбежен, но аз не бях готова за него!

22 юли – петък. Бях на работа. Собствениците на магазина са много добри и разбрани, а и аз се справям като за първи ден доста добре. Но едва ли ще мога да работя 5 дни по 12 часа! Здравето ми не е толкова добро, че да издържа това натоварване.

Цвети се обади. Подписали са предварителен договор за продажба и е взела пари. Ще полеем случая в кръчма. В Боянски майстор бяхме аз, тя, нейния приятел и сина му! Направихме голяма сметка и се повеселихме.

02:20 ч. – лежа си в леглото в малката стая на третия етаж…лампата свети…плача…

Не ми се живее! Господи!!!

23 юли — събота – Работата в магазина е много и аз не ставам за нея!

Вечерта казах на Иван, че сме взели предплата за имота и утре правим кръщене на детето. Дани седеше при него — поздравихме се, почерпих ги с кекс. Дани искаше от Иван 5 лева, но той нямаше да му даде и поиска от мен. Отива с приятели на среща – поне 5 лева да има в джоба. Аз си го обичам това дете, много е добричък.

24 юли – неделя – Със сина ми тръгваме за кръщенето. Иван седи при Йордан на терасата и ми пожелава приятно прекарване.

Никак не ми е приятно, защото исках Йордан да е с мен, но той е решил да се прави на велик. Добре правиш, Слънце, продължавай така! Ще те видя какво ще правиш, когато ме загубиш, защото ако продължаваш така, това ще стане много скоро!

Хубаво беше тържеството. На ритуала в църквата Гошко се разплака и каза на попа – Айде-е-е-е-е! Душичка мила! Много го изтормозиха докторите – 4 операции за няколко месеца! Дано се оправят нещата и Господ да помага!

Наздравиците бяха в кварталното заведение. Вуйчото на Роси се напи и ми се обяснява в любов! Сваля ме без задръжки пред цялата рода, че и бившата му жена беше там. Едва го държах на една ръка разстояние! Попитах го защо не дойдоха повече да мажат. Аз влязох в Пирогов, а те ме зарязаха! Той каза, че ме е закарал с таксито в Пирогов и когато се върнал Йордан му казал да си ходи: – Ти какво правиш тук, нямаш работа, хайде отивай си!”

Стил „Йордан”! Безцеремонен! Нетактичен! Данчо се почувствал обиден и за това повече не са дошли. И той не пропусна да ми каже: „ – Ти си много готина! Не се подценявай! Този човек не е за теб! Той не те заслужава!”

И приятелят на Йордан ми е казвал това и то пред него „Виж! Ти си красива жена – какво правиш с тоя, Йордан не е за теб!”

„Как какво правя – той ми е Слънцето!”

Мдаммммм…. Ивана пееше – Вижте, не е ваша работа!!!

Вечерта се прибрахме с Цвети с такси. Легнах си рано. За последна вечер оставих лампата да свети!

Продължение…

МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ ЧАСТИ, КАТО ПОСЛЕДВАТЕ ЛИНКОВЕТЕ:

ЧАСТ 1  ЧАСТ 2  ЧАСТ 3  ЧАСТ 4  ЧАСТ 5  ЧАСТ 6  ЧАСТ 7  ЧАСТ 8  ЧАСТ 9  ЧАСТ 10  ЧАСТ 11  ЧАСТ 12  ЧАСТ 13  ЧАСТ 14  ЧАСТ 15  ЧАСТ 16  ЧАСТ 17  ЧАСТ 18


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар