Краят на тази история наближава – Как загубих и върнах живота си за няколко месеца – част 15
Взаимоотношения Лична драма

Краят на тази история наближава – Как загубих и върнах живота си за няколко месеца – част 15

Краят вече се вижда, а събитията се развиват бързо…

Част 15

Това е краят - изнасям се...
Това е краят – изнасям се…

По-късно на 10 август…

Прибирам се и се засякохме с майсторите и Иван (съквартирантите ми от третия етаж) в рейса. Иван пак каза, че нямал пари и аз отидох до магазина да купя водка. Уж Йордан говорел само за пари, а той вместо „добър ден” само това повтаря – нямам пари! Другите завиха към къщата. Видях Пандо и Тома да пият бира пред магазина: – Хайде, че теб чакаме! Катя е там, недей да ходиш, защото се заканва, че ще помете стълбите с теб!

-Как пък не! Искам да видя как ще мете с мен! А тя не знае ли, че съм помела и че изчистих целия етаж, че и боклука след наемателите! Йордан там ли е?

-Да, там е!

Взех си пиенето и се запътих към къщата. И чувам зад мен репликата на Тома:

-Недей да ходиш, че ако наистина ти направи нещо, после ще си има работа с мен!

Обърнах се и му се усмихнах! Отдавна никой не беше проявявал загриженост за мен, но той беше много мил и ние бързо станахме приятели.

Всички бяха отпред на улицата. Казах „Здравейте” и си влязох. Отидох при мама Вили, защото я видях на двора. С периферното зрение забелязах, че Катя ме гледа! Нищо няма да посмее да направи, защото Йордан е там! И децата гледат! Но това не означава, че няма да ме издебне, когато ги няма и тогава… Трябва ли да чакам да се стига до скандали и побоища? Не! Това са простотии! Трябва да говоря с Йордан! Той трябва да каже последната си дума – ще довършваме ли етажа, както бяхме решили да живеем там зимата или да се изнасям, докато е време! Не ми се наложи дълго да чакам! Той се качи горе при мен и ми каза да му събера целия багаж и да му го занеса долу! Няма нужда да си събираш нещата. Аз се изнасям!

– ИЗНАСЯЙ СЕ! ПРОБЛЕМА СИ Е ТВОЙ!

Мдам…крайно време беше да ми го каже…

И така… Изнасям се…Обадих се на Цвети и тя каза, че ще дойде с кола и сина й (племенника ми) да ми вземат нещата. Комшията отслеща дойде. Йордан му казал, че се изнасям и той идва да пита защо. Аз рева, събирам си нещата по пликчета и му разказвам какво е станало. На тръгване му връчих прането – да му го занесе. Повече нямам работа тук!

Цвети дойде и беше бясна! Толкова ядосана не съм я виждала. Каза, че отива „при оня долу”, докато ние товарим багажа и ще му каже каквото трябва.

-Цвети, моля те, недей! Не се карай с него!

-Ти не ми казвай какво да правя – от твоята добрина виж до къде си стигнала!

Влязла при него и му казала да върне остатъка от парите и да каже на жена си, че ще казва к*рва на който иска, но не и на мен. А той: „Ти коя си, ма?” – само това казал.

„Е, ти ще видиш коя съм! Само гледай да не ми дадеш парите до края на месеца и ще си видиш къщата срутена на кота нула!”… Натовариха, каквото можаха, вече беше 23.03 ч. Аз и синът ми останахме да преспим за последна вечер.

На 12 август приятелят на Цвети натовари останалите ми неща и се махнах! Йордан дори не се появи, докато товарехме колата! Хич не му пука, че се изнасям!

Забравих одеяло и чаршаф на балкона. Не си взех портрета му и обувките, които беше поправил за мен. Чехлите за баня, които ми подари, са пред вратата! Телевизорът на Марийка оставих при Тома. Заключих стаите и ключовете са в мен. Цвети има гарнитура там и каза:

„Когато даде парите, тогава ще види ключове. Стаите са платени за една година – това е до 31 май 2006 г. Напиши сметката и ми направи пълномощно! Аз ще се разправям с него! Ти не можеш, ти си мека Мара!

А аз като остана сама – плача. Няма да пиша сметка. Ще чакам да видя дали ще се обади и какво ще каже. Може да не е осъзнал, че нещата са доста сериозни!

13 август – Подписах договор за апартамента, платих 250 лв. депозит и 125 лв. на брокерката. Жилището ще е свободно на 20-ти. Николай – собственикът ще се обади.

Започнах да пия Диазепам, иначе не мога да спя.

14 август – неделя – Починал е бащата на приятеля на Цвети. Видях некролога, когато отивахме с нея да пазаруваме. Видяхме Йордан и той ни видя, но се скри.

15 – август – понеделник – Днес е Голяма Богородица! Ако и днес не се обади да каже поне едно „Честит празник”, значи – край! Ще напиша сметката и ще му я пратя! От тук нататък няма да се тормозя повече! Да ме докара до положение да пия хапчета за сън! И това е човекът, когото обичам! Той ми казва „изнасяй се”, а аз плача! Край с моята добрина! Свърши се! Изчерпах се! Ти и жена ти започнахте война с мен и това е вашата голяма грешка! ПроблемаА си бил мой! Не, драги! От тук нататък проблемът ще бъде И твой!

Продължение…

МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ ЧАСТИ, КАТО ПОСЛЕДВАТЕ ЛИНКОВЕТЕ:

ЧАСТ 1  ЧАСТ 2  ЧАСТ 3  ЧАСТ 4  ЧАСТ 5  ЧАСТ 6  ЧАСТ 7  ЧАСТ 8  ЧАСТ 9  ЧАСТ 10  ЧАСТ 11  ЧАСТ 12  ЧАСТ 13  ЧАСТ 14  ЧАСТ 15  ЧАСТ 16  ЧАСТ 17  ЧАСТ 18

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар