Бабини илачи с ябълков оцет! Вижте за какво помага и как да го използвате!
Здраве

Бабини илачи с ябълков оцет! Вижте за какво помага и как да го използвате!

Ябълков оцет се използва както в кулинарията, така и за облекчаване на определени здравословни проблеми. Вижте най-важните ползи за здравето от ябълков оцет!

Ябълков оцет
Ябълков оцет
Загуба на тегло

Ябълковият оцет съдържа голямо количество оцетна киселина. Тя потиска апетита и намалява задържането на течности. Достатъчно е да използвате две супени лъжици на ден в салатите си.

Намалява целулита

Ябълковият оцет помага за правилното съхраняване и унищожаване на мазнини. За да се отървете от целулита, смесете 1 чаена лъжичка ябълков оцет и 2 супени лъжици кокосово масло  и нежно масажирайте проблемните области с кръгови движения.

Намалява нивото на кръвната захар

Ефектът от ябълков оцет върху нивото на кръвната захар е огромен. Той подпомага разграждането на нишестето и въглехидратите, което забавя усвояването на захарта в кръвта. По този начин се нормализира кръвната глюкоза. Редица научни изследвания са доказали тези свойства на оцета. За превенция на висока кръвна глюкоза, вземайте преди лягане 2 супени лъжици ябълков оцет.

Здраво сърце  с ябълков оцет                                   

Високото съдържание на оцетна киселина в ябълковия оцет може да помогне за понижаване на кръвното налягане. Също така се намалява лошия холестерол и се увеличава добрият.

Свободни радикали

Много от нас са чували за лечебните антиоксиданти, които намаляват количеството на свободните радикали в организма. Голям брой антиоксиданти се откриват в плодовете и зеленчуците. Свободните радикали са силно реактивни молекули, които могат да повредят клетките и тъканите на организма ни. За подобряване на антиоксидантните свойства на плодовете и зеленчуците, поръсвайте ги с ябълков оцет.

Забавя стареенето

Антиоксидантните свойства на ябълковия оцет забавя стареенето. Това се дължи на поддържането на стабилността на киселинно-алкалния баланс в организма.

Предпазва от остеопороза

Ябълковият оцет помага абсорбцията на калция, който е важен минерал за профилактика на остеопорозата.

Помага при възпалено гърло

Поради своите антивирусни и антибактериални свойства, ябълковият оцет може да помогне за успокояване на болките в гърлото. Направете гаргара с разреден и леко затоплен ябълков оцет.

Облекчава хремата

Калият и оцетната киселина в ябълковия оцет помагат за облекчаване на задръстванията. Пийте 150 мл вода с една чаена лъжичка ябълков оцет, за да облекчите запушването на носа.

Спира хълцането

Ябълковият оцет помага за възстановяване на киселинния баланс в стомаха (основната причина за хълцането). Правете гаргара с разреден разтвор (1 ч.л. оцет с 1 ч.л. топла вода) за премахване на хълцането.

Предотвратява лошия дъх

Както вече споменахме, ябълковият оцет има антибактериални свойства, които могат да помогнат за предотвратяване на лошия дъх. Изплаквайте устата си най-малко веднъж на ден с разтвор от вода и оцет 1:1.

Помощ лошо храносмилане

Пийте по една чаена лъжичка ябълков оцет, смесен в малка чаша с топла вода и една чаена лъжичка мед 30 минути преди хранене.

ТОП 7 на най-ефикасните средства за борба с простуди и грип без лекарства!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар